yabaddi napisał(a):
Mógłby ktoś napisać małe porównanie Tyranny w stosunku do Pillarsów? Interesuje mnie głównie mechanika, combat, skille, atrybuty.
1. Początek gry i samo wprowadzenie do świata o wiele lepsze niż w PoE. Sama historia jak dla mnie sporo ciekawsza. Postacie mega ciekawe. No i decyzje które podejmujesz rzeczywiście wpływają na świat i historię, zarówno w trybie podboju jak i w trakcje samej gry. Ogólnie rozwaliło mnie, że mogę skazać na śmierć członka własnej drużyny.
2. Combat o wiele ciekawszy. Combosy, talenty, nawet same animacje lepsze. Jak komuś wydaje się za wolny to można przyspieszyć. Co więcej w końcu hard czy potd jest trudny bo nie ma boostu statystyk ale NPC lepiej używają spelli lub focusują np naszych magów etc. Walki są przez to sporo ciekawsze.
3. Pomysł na craftowanie własnych spelli zajebisty. Fajnie się to wszystko testuje w bosu i ew. wprowadza poprawki do naszych narzędzi zagłady
.
4. Mój mag i wojownik wyglądają na pierwszych poziomach ciekawiej niż w najlepszych armorach w PoE.
5. Niektóre efekty czarów/skilli/efektów kopią zadek. Miejscówki też o wiele bardzie klimatyczne niż w PoE. Artyści odwalili kawał dobrej roboty.