Daedrael napisał(a):
Mendol napisał(a):
meterrr napisał(a):
rozmowa jest o tym ze im bardziej zaawansowane technologicznie rzeczy wytwarzasz, tym wieksza wartosc dodana, to lepiej zarabiasz EOT
im bardziej jestes specjalista tym lepiej mozesz cenic swoje umiejetnosci
podam ci na przykladzie, ktory bedzie sie ciagnal za toba cale zycie.
bo z reguly ludzie, ktorzy doszli do wszystkiego wlasna, ciezka praca, wlasnie patrza na innych.
ty jestes wyjatkiem, potwierdzajacym regule - w koncu mam kase i chuj z reszta.
pare lat temu zbierales na kurtke za 100zl, teraz stac cie na boss'a za 2k, a na to, ze szwaczka za uszycie jej dostaje 25zl masz wyjebane.
qft. zadziwiajace jak szybko zmienil sie meterowi swiatopoglad od momentu jak nie mial na kurtke do dzis.
mysle ze sie zle rozumiemy
bo szczerze nie wiem gdzie wy w mojej wypowiedzi widzicie pogarde
akurat bardzo dobrze wiem jak to jest zapieprzac w slabo platnej pracy, wiem tez lepiej pewnie niz wy jak to jest pracowac na gospodarstwie bo pochodze ze wsi i w porownaniu do was niejedne wakacje na tym gospodarstwie spedzilem
bardzo dobrze wiem ze swiat nie jest kolorowy i sprawiedliwy, ale tak jak pisalem wczesniej to nie do mnie z pretensjami
ja tylko stwierdzam fakty na potrzeby dyskusji i ma sie to nijak do szacunku wobec ludzi i ich pracy jaki mam na codzien
edit, a jeszcze smieszniejsze jest to ze z waszego pierdolenia i uzalania sie nad losem innych gowno wynika, bo i tak wpierdalacie te hiszpanskie pomidory i tak, wiec chuj w wasza hipokryzje