Po rozmowie z paroma kolesiami przesiadujacymi w doom i Gmem dowiedzialem sie sparo ciekawych rzeczy dotyczacych artefactow.
Program obslogujacy "rozdawanie i spawnowanie" sie artow jest stworzony tak aby all byli "zadowoleni" :| dotyczy to wypasionych kelesi jak i pro noobis.
Przejdzmy do jawazniejszego Jak Dostac Artefact ?
Odpowiedz nie jest prosta :/ ale postaram sie jakos przyblizyc to co wiem:
1: Dmg zadany DFowi liczy sie najbardziej, program podlicza kto ile zadal obrazen kto zada najwiecej ten dostaje (przynajmniej teoretycznie)
2: Jesli Dmg zadany DFowi jest mniej wiecej po rowno rozlozony miedzy all graczy Luck ma bardzo duze znaczenie bo dodaje procentowo szanse na art. (1000 Luck = 10% szans na "Twoj" artefact, 1200 = 20% szans na Twoj Artefact) Oznacza to ze z suitem powyzej i rownym 1200 Luck masz na wejsciu 20% szans na Artefact.
3: Opcja 3 to calkowity przypadek i Luck Irl
tak tak jak juz wspomnialem program stworzony przez OSI ma dzielic artefacty "rowno" :| dlatego tez trafia sie ze przy najmniejszym dmg, przy 0 luck dostaja ludzie artefacty.
Te trzy "Tezy" sa potwirdzone doswiadczeniem i wsparciem kolegow z OSI hehe , jednak nie daja 100% trafnosci.
Czesto bywa tak ze program nie znajdujac "najwlasciwszej" osoby daje arta komus kto zadal nawet najnizsza liczbe dmg.
Nie prawda jest ze DF ma z Gory zalozone ze to on ma arta. Arty spawnuja sie podczas bicia kolegi DFa
.
AHA zapomnial bym niewiem jak to nazwac "bug" i dont know :< ale potwirdzam to 100% bynajmniej w moim przypadku. Jesli dostales Arta sprobuj Next day i Next. Dostalem 1 art poszedlem next day do doom i dostalem bardzo szybko 2 i potem next day 3 i sie urwalo. Mialem tak z 4 postaciami wiec chyba to nie przypadek.
Nasuwa sie pytanie "Dlaczego ja magiem dostalem w h... artow a mag nie zadaje tylu obrazen co np. dexor i niema luck ??" jak juz wspomnialem to sa 3 wersje "jak dostac arta", to nie sa sposoby "jak dostac arta".
Arty sa rozdawane losowo ??
TAK
Ale ten los mozna wspomoc Luckiem lub Dmg lub liczyc na fart
Znowu zapomnialem :<<
To co zauwazylem Bardzo ale to Bardzo Czesto ludzie chodza team Tamer i Dexor Ponoc to przynosi Efekt ale nie wiem :<<