Stalo sie, odjebalo mi, kupilem FF XI. Nie mialem sily na odzyskiwanie dostepu do moich starych kont.
Zakladam nowy topic, bo bede opisywal granie w XI od poczatku w 2017 roku. Moze to kogos zainteresuje, moze ktos wroci do XI?
Zobaczymy ile wytrzymam.
Kupilem gre na steamie bo wychodzi troche taniej niz w sklepie SE. Czasem mozna trafic na promocje, jest tez 14dniowy trial, ale jakis dziwny, bo ma limitowana ilosc kluczy.
Jesli chodzi o instalacje i aktywacje to nic sie nie zmienilo, sa tak samo pokrecone jak kiedys, a moze nawet bardziej bo poza playonline logowaniem jest jeszcze SE logowanie. Kazdy dodatek instalowac trzeba osobno (moze przez steam nie, ale ja wybralem instalacje z klienta pobranego z oficjalnej strony).
Probowalem sie zalogowac, ale jest informacja, ze login i haslo sa niepoprawne. Napisalem do supportu. W miedzyczasie jednak hslo zaskoczylo (moze trzeba poczekac i po japonsku trenowac cierpliwosc).
W kazdym badz razie SE juz na etapie instalacji pokazuje ze latwo nie bedzie i ze to nie wowopodobna gra dla kazdego (jak FF XIV).
Wieczorem moze mi sie uda pograc. Ciekaw jestem czy Vanadiel jest lekko wymarle czy ciagle gra sporo ludzi.