niektorzy to maja gites szkoly ze nic nie wiedza;]
tematy maturalne szkola moze dostarczyc do OKE i wtedy OKE je zatwierdza lub modyfikuje i odsyla;] u nas w szkole sami moglismy wymyslec sobie temat ktory potem nauczyciel jakos madrze formuowal i poszlo 150 tematow do komisji ;] jesli jakas szkola to olala to dostaje pewnie od OKE tematy ;]
ja wybralem i wymyslilem
"Jezyk czatu internetowego. Omow zjawiska typowe dla tej formy jezyka"
czy jakos tak
sa u nas takze tematy tekstach rockowych ;] o fantasy
itd =] reklama, kicz jezykowy na podstawie harlekinow;D itp
ciekawe sa i to jest dobre;]
niektorzy ludzie czytajacy to co piszemy moga nie czaic o co chodzi bo nie maja pojecia o co chodzi w nowej maturze wiec im wybaczcie:D
co do przedmiotow to ja zdaje
polski ( podstawowy )
angol ( podstawowy )
matma( rozszerzony )
i tyle:)
u nas na politechnike slaska jest brany pod uwage jedynie wynik z czesci rozszerzonej matury z matematyki ;] i NIC WIECEJ ;D zadne tam swiadectwa i inne takie bzdety ;] jesli matura komus nie wyjdzie to moze zdawac egzamin na uczelni ( tak jakby 2ga szansa:) ) i jest on tyle samo wart co matura;]
oczywiscie egzamin na PŚ jest z innego materialu niz maturzysci sie ucza w szkole;]
dlatego zanim pojdziecie na korki do "profesorkow" dowiedzcie sie czy wiedza na czym polega nowa matura;] bo sie bedziecie uczyc rzeczy ktorych nie bedzie trzeba umiec:d naszkoles z matmy nam ciagle to powtarza ;] a ma szklane oko i 2 doktoraty wiec mu wierzymy
ile macie matematyk w tygodniu tak w ogole? no i polskiego i jezyka ? ja mam 5 polakow 4 angole i 5 matm + 2 dodatkowe takie bnazywa sie to kolko matematyczne ale jest to przygotowanie do matury ;]
i.., 2 niemieckie! chetnie bym je zamienil na 2 angole ;]