zaboleq napisał(a):
Kurwa czas gry 240-260 minut :E. Zapodajcie jakąś grę tak do max 2h gdzie można backstaby wbijać etc;p. Myślałem nad terraformacja marsa ale to wykonanie i te grafiki nosz kurwa.. Jedynie cena i recki zachęcają ale ja sam przywiązuje dużą uwagę do grafik.
Chciałem pograć z babą w cywilizację:poprzez wieki ale po 3h powiedziała że ma dość bo za długo. Nie widzę tego jak byśmy we 4 grali. Zapiłbym się na śmierć...
do 2h trochę ciężko coś polecić z backstabami, może Pax Pamir, ale graficznie to stoi dość słabo, chyba że po prostu zwykła negatywna interakcja, to tego masz od groma, zarzuć na ile osób ma chodzić i coś się znajdzie (generalnie planszówki słabo się skalują mimo zapewnień twórców).
Co do civki też tak myślałem, ale na 4 osoby idzie dość szybko, karty schodzą momentalnie i już nie masz dylematów z 2-osobowej partii "brać teraz za 3 akcje, czy ryzykować i wziąć w następnej za 1-2".
+1 dla BSG ale koniecznie z dodatkami (choć na start na pewno bez opcjonalnych), w klimatach zombie jest jeszcze tego typu Martwa Zima
TI3 grałem niestety tlyko w wersje elektroniczna, więc były sejwy i cykliczne rozgrywki po 2h wieczorami, fizycznie na pewno ciężko w jednym posiedzeniu skończyć, ale naprawdę warto.