Tor-Bled-Nam napisał(a):
Piszpan napisał(a):
u nas kiedys byla jedna ukrainka co sprzatala ale dawno nie ma. miejscowe nie bardzo chca sprzatac a daje 100 za chate ;/ 20zl na godzine chetnie bym przygarnal taka na stale.
U mnie z kilkudziesięciometrowym mieszkaniem jej schodzi 5h, więc płacę stówę raz na tydzień. Wysprzątane wszystko plus uprasuje rzeczy. A ty chcesz, żeby za tyle twoją hacjendę posprzątała? Nie bądź skąpy.
u mnie bylo tylko odkurzanie i mycie podlog. i to nawet nie jest kwestia ile ja zaplace bo zawsze zona pytala ile chce. przyszlo 500+ i bida
generalnie to tez chyba spoleczenstwo sie starzeje a mlodzi maja wyjebane na takie 100zł. Jutro do mnie pierwsze stazystki przychodza do biura, trzymcie kciuki zeby bylo na co popatrzec
Swoja droga ciekawa sytuacja. Dzwonia z firmy oferuja stazystow. Mysle scam jak codzien, 1 pytanie ile mnie to bedzie kosztowac a tu zonk bo firma jeszcze mi placi 400zl na miech za stazyste. To se mysle wezme i 1000 osob
Oczywiscie koszta zatrudnienia, wyszkolenia zusy, no i placa 1500 na reke dla stazysty. Plus to co dla mnie plus zusy. Ciekawe ile dotacji dostaja na takie staze. Ale jak ktos ma firme ktora sie tym zajmuje warto sie chyba zainteresowac.