ja już teraz mogę opisać zalety/wady. Niestety robienie questów na lvl 17 stało się dosyć męczące/długorwałe i praktycznie do każdego potrzeba już grupy (lub wersja dla samotników - podlewelować na mobach ze 2-3lvl i można samemu)
Wady
1. na pewno dla niektórych grafika bo jest very low polygon modeling i klimatyczne teksturki
Zalety
1. grafika - mimo low modelingu i cale nie najwyższej jakości tekstur gra wyglada bajkowo
2. system expownia - pelna dowolność i frywolność, questy, hunting, party, solo, dowolna mieszanka
3. system crafingu - zaliczam jednak na plus chociaż do konca jeszcze nie obczaiłem - podczas zabijania mobów od czasu do czasu dostajemy skill pointy które przeznaczamy na umięjętności specjalne. Np. początkujący kowal potrzebuje 10SP, journeman - 50SP itd. Chyba nie ma ograniczeń co do ilości naszych crafterskich skilli więc mozna podciągnąć wszystkie na maxa (źródło - oficjalne forum WoW) ale potrwa to baardzo długo
4. jako, że oglądałem też grę pod kątem napisania jakiegoś makra tu i ówdzie to powiem tak: nie da się, nawet fishing jest na tyle skomplikowany, że nikt nie napisze zadnego makra (chyba, że prześledzi pakiety - do tego ryby są prawie nic nie warte
5. walka - dynamiczna (nie jest to wklepanie tego samego skilla pod rząd 20x i pójście na klopa z gazetką - SWG), na 17 lvl mam około 10-14 aktywnych ciosów specjalnych, z tym co lepsze mogę zadać w określonej sytuacji (np. po tym jak przeciwnik zrobi dodge) - to na pewno dodaje walce dynamizmu.
6. PvP - juz się trochę więcej dowiedziałem. Tereny żłobkowe - 1-20lvl - nawet wróg na serwerze PvP nie może nas zaatakować (za to my możemy zaatakować najeźdźcę), powyżej 20lvl są już contest territory - walimy kogo chcemy i jak chcemy (chyba tylko z przeciwnej nacji)
Nie wiem jak wygląda współpraca w grupie, ale raz, że gracze nie umieją grać, dwa że postacie na tym lvl są słabo jeszcze zróżnicowane (tzn. healer potrafi tankować np.). Od 20lvl są jakieś questy na weapon speciality itd. Generalnie 1-20lvl to jest żłobek by poznać zasady gry.
Generalnie same plusy.