Bodziu mi po pierwsze nie chce się wierzyć, że ktoś zrobił w ciągu tygodnia 40+ lvl.
Jeden quest (za który dostanę 1000+ xp) robię ze 2 godziny. Jest trudno bo praktycznie nie ma żadnych opisów na stronkach (już wczoraj szukałem
) i albo trzeba samemu szukać - a informacje są zdawkowe - np. daleko na północ od miasta X, na południowy zachód od miejsca Y. Miasto X - widzisz na mapie, natomiast miejsce Y???? Do tego mapka jest w stylu "fog of war" ze strategii. Nie do końca działa to dokładnie tak jak w strategiach, ale miejsca gdzie nie byłeś są ukryte i nie ma ich na mapce.
Gracze też ci niewiele powiedzą bo w grze nie ma żadnego systemu współrzędnych - więc możesz od nich otrzymać podobne informacje - idź na N jak zobaczysz wielkie drzewo skręć w prawo potem trochę na północ i znajdziesz - mniej więcej tak to wygląda
Do 1 questu wczoraj podchodziłem 2 razy (najpierw z Krzykiem) - okazało się, że ponad nasze siły, potem z party w 5 osób - co chwila ktoś ginął i też po godzinie daliśmy sobie spokój
Potem szukałem innego miejsca na inny quest - znalazłem po około 1h i okazało się, że akurat ten quest jest bugged i nie da się go ukończyć.
Może gdybym tłukł moby zamiast zwiedzać i próbować robić questy to miałbym lvl większy. Na 1lvl mam 17000+ exp teraz, mob w okolicy mojego lvl daje mi ~100xp, walka trwa około 1-2 minut, odpoczywać prawie nie trzeba bo postacie mają dosyć szybki regen.
W party exp jest dzielony więc huntować na razie bardziej opłaca się solo - przynajmniej na razie. Mobki są cwane, uzywają czarów, rezzują, uciekają jak zobaczą że przegrywają, wołą o pomoc itp.
To chyba będzie pierwsza gra w której zrobię 2 postacie - jeden tank na raidy i do huntingu solo, drugi coś na wzór rogue z invisiblem i zatrutymi sztyletami do PvP