lordyp napisał(a):
Juz obawiałem się bezsensownych komentarzy , ale dziś widzę piszesz po ludzku
A tak szczerze- jesteś przedsiębiorcą jak ja- napisz co zyskałeś jako przedsiębiorca po 2 latach rządów PIS. Czy tylko mi się wydaje, że dostałem dodatkowe obowiązki i koszta- bo wiesz jak coś muszę dodatkowego wysyłać przy sprawozdaniach to muszę np wykupić ulepszenie Subiekta itp itd .
Głównie znikła nieuczciwa konkurencja, nagle urwał się rynek towaru z dziwnie niskimi/zaniżonymi cenami, wielu klientów mających wcześniej towar z dziwnych źródle teraz idzie grzecznie po zakupy na fakturkę.
Zauważalnie ruszyła się sprzedaż na najniższych pułkach cenowych w wielu segmentach.
Osobiście nie mam wyższych kosztów ani dodatkowych kosztów, jakbym korzystał z CIT to bym ciut mniej płacił ale nie i grzecznie bulę zusik i od każdej złotóweczki dochodowy.
Może jestem naiwny ale nadal liczę na konkrety odnośnie małych firm, to może być serio przełomem i napędem dla gospodarki, poprzednicy mieli inne podejście bo uważali że napędem są firmy dojące fundusze i dotacje, czym większa firma tym lepiej, a patrząc na UK i Germanie jest wielkim błędem i tu póki co jedyna partia to PiS mogąca coś zmienić bo Kukiz nie załapał się na koalicje.