zaboleq napisał(a):
Ale czym wy się podniecacie? Będzie jedna open world mapa z hubem na 50 graczy i party 4 osobowe. Mapa nie wiadomo tak naprawdę jak duża i co dokładnie z zawartością. Poza tym to animacje z dupy troche(kiepska płynność), kamera również nigdy mi nie pasował do tego dynamicznego gameplayu. Zobaczymy jaki poziom będzie to prezentowało na premierę. Po tym dodatku gra może zbliży się do tego co prezentowało pierwsze destiny.
Nie wiem po co oni się pchają na wojnę z D2 i Anthem. Gra ma dość specyficzny setting i nie każdemu on pasi. Jest F2P i tym przyciąga ludzi ale to raczej gimbaza niż poważny gracz.
Żeby nie było grałem w WF sporo po premierze i ostatnio nawet wróciłem na kilka godzin ale ta gra jest po prostu nijaka. Nie ten poziom wykończenia produkcji. Gra ma mnóstwo nijakiego contentu i jest po prostu przeciętna. Brakuje jej jakiegoś solidnego jębniecia. Nie ma momentów gdzie przechodzą ciary po plecach jak np bywało w Destiny.
Mapa 3x3km. Taki standard. Jak na pierwsza mape to ok. Zawrtosc pewnie taka jak w calym Warframe. Bicie mobow, zeby miec loot. Jak ktos oczekuje czegos wiecej, to nie wiem po co w ogole odpala te gre (albo inne shooter lootery).
Oni sie nie pchaja na wojne z Destiny 2 i Anthem. Jesli sprowadzimy wszystkie gry to core loopa, to D2 i Anthem nie sa absolutnie zadnym zagrozniem dla Warframe. WF doprowadzil farmienie itemkow i gameplay wokol tego do perfekcji, ktore te dwie gry nigdy nie doscigna, bo po prostu nie maja ani na to czasu ani nie sa nawet pod to zdesignowane.
WF ma jedne konkretny focus. Farme itemow, zeby moc farmic lepsze itemy, zeby farmic itemy w ktorych sie lepiej wyglada i farmic wiecej itemow.
Destiny tez ma nijaki konktent ktory w gruncie rzeczy sprowdz sie do farmy itamzow. Anthem nie bedzie pod tym wzgledem lepszy.
W Warframe itemy farmi sie przyjemnie, bo gameplay jest dopracowany. Czy Anthem, tez bedzie mial przyjemna farme itemow ? Jesli nie, to nie jest to konkurencja dla WF ani target WF.
Ja czekam, na ten dodatek. To jest ostatnia rzecz ktorej brakowalo WF i to raczej dlatego, ze wczesniej nie mieli na to srodkow, niz dlatego, ze niechcieli tego zrobic.
Jak pomysl wypali, to kolejne mapy maja byc wieksze i bedzie ich wiecej.