Weź mnie nie osłabiaj - po tej łatce to robią poprostu EUIV w kosmosie i tyle :[
Cieszę się z faktu, że naprawią kwestie z doomstackiem(dlaczego tak późno?!?), jak i inne rozwiązania mogą być.
Problem jest taki, że dla mnie poruszanie się w kosmosie po liniach jest tak debilne i beznadziejnie upraszcza rozgrywkę, że bania mała.
Z jednej strony ograniczają Doomstacki w postaci ograniczeń we flocie, a z drugiej dają tylko linie do poruszania się aby można było zbudować w jednym punkcie super obronę i blokować tam dostep do podbojów - co powoduje, że koniec z rajdami w kilka punktów jak i każdy myślący gracz postara się jak najszybciej taką obronę przełamać robiąc jeb... doomstack ze wszystkich dostępnych jemu flot!! Co na to obrońca, a no zrobi to samo
To tyle na temat likwidacji sytuacji, gdzie jedna bitwa decydowała o rozstrzygnięciu całej wojny
Linie w znaczący sposób ograniczają rozgrywkę, jeśli się wcześniej dało znacznie większe możliwości!
Gdybym wiedział, że odwalą taki numer nigdy bym tej gry nie kupił(dla mnie to tak jakby Blizzard stwierdził, że od jutra w SC2 nie ma już 3 ras, a jest tylko jedna).
Pewnie po premierze, przez jakiś czas popykam sobie jeszcze na 1.9 a później odinstaluję i tyle.
Co do kolejnych tytułów tego producenta będę kupował ze znacznym opóźnieniem.