Isengrim napisał(a):
Pierwsza część zdania sugeruje krytykę ustawy, całość wypowiedzi sugeruje wyłącznie nieodpowiedni czas uchwalenia, krytykę poza merytoryczną.
Jestes pewny? Jak dla mnie 'forma w jakiej ustawa zostala przyjeta' to krytyka tresci i ksztaltu samej ustawy. A jesli chodzi o czas to albo:
- Duda nie byl swiadomy kiedy podpisuje bardzo wrazliwa ustawe
- nikt z jego otoczenia nie zwrocil mu uwagi, ze to nie jest odpowiedni moment
Obie opcje dosyc slabo o nim swiadcza, zwlaszcza w kontekscie tego jego wczesniejszego tweeta. No ale co tam, krytykowac z tylniego siedzenia kazdy moze.
Cytuj:
cypisie, jeśli taka wypowiedź była by nagle po podpisaniu to tak dziwne zachowanie i że długopis boi się jarka czy coś tam.
Jeśli mamy całą wypowiedź to znaczenie jest ciut inne, a jeśli mamy tą wypowiedź powtórzoną ponownie, a pierwszy raz podobne były przed podpisaniem to tym bardziej staje się mało istotna teraz.
Memy zawsze były ale ta jak dawniej sporo było bzdur uderzających w bronka i donka, tak teraz jest mamy na widelcu innych, a wybory tuż tuz, więc może uda się coś uszczknąć i dorwać parę stołków dzięki takim odbiorcom jak ty czy lordyp itp.
Jak napisac 5+ zdan zlozonych z brakiem jakiejkolwiek tresci. Piekna mowa trawa; jestes pewny ze nie powinienes sie przeklasyfikowac z biznesmena na polityka?
A co do samej ustawy, mam z nia 2 spore problemy:
1. Sciganie kogos z urzedu za 'zniewazanie narodu' jest dla mnie porownywalne z Kserksem batozacym morze albo Beyonce domagajaca sie na stale usuniecia swoich zdjec z internetu - wystawia nas na posmiewisko.
2. Dobre prawo powinno byc precyzyjne i nie pozwalac na otwarta interpretacje. Niestety tutaj jest duze pole manewru do naduzyc, wydaje mi sie ze taki Gross mialby spore problemy z wydawaniem swoich ksiazek gdyby ta ustawa dzialala wczesniej.