Ale to nie zmiania postaci rzeczy, że system pullowania i linkowania mobów jest uproszczony na max-a. Praktycznie zaznaczając moba wiemy ile sztuk badziewia się zlinkuje i kto dokładnie sie linknie (dalej też jest ten sam system linkowania wczoraj w full party załatwialiśmy jakieś orki i puller mówił co się zaraz linknie np. 2x warrior + 2x priest). Trochę tylko głupio to wygląda, bo linkuja się moby która stoją w kolosalnej odległości od siebie, a biorąc pod uwagę zasady agro nigdy w życiu by sie nie linknęły.
Po zmianie na 9800XT gra nabiera kolorków. Naprawdę nie warto tej gry odpalać na 9600PRO i poniżej. Wczoraj zamontowałem nową grafikę i grałem do dzisiaj - no po 00:00 mnie wykopało i nie chciało mi się juz logować
. A wcześniej przez dwa dni nie chciało mi się włączać gry. Teraz tylko memory leaki i pady serwera co kilka godzin. No i lagi -podstawa - łącze już mi naprawili nie mam prawa narzekać (ograniczenie do 30kB/s po portach w zupełności wystarcza na komfortową grę) - a w EQ2 moba widzę przede mną, potem za mną, potem znów przed mną, wciskam atak gdy stoi 1cm obok mnie i co chwila wyłazi komunikat, ze mob za daleko... Tak samo postacie innych graczy. I są freeze - co godzine jest taki lag ze nic sie nie dzieje przez minutę na ekranie - a potem wszyscy drą mordy "llllllllllllaaaaaaaaaaaaaggggggggg" i połowa zaczyna szukać swoich spritów. Gra też potrafi się crashnąć od czasu do czasu. Zdarzyło mi się, ze 3 razy w ciągu całej bety.
Jak z tym sie uporają to pewnie ktoś się skusi na tą grę.
Tzn. na 9800XT 256bit, 256MB Ram na karcie gra chodzi dużo szybciej. Ale nie za szybko... Jak ktoś poważnie mysli o grze w EQ2 to na niech kupuje jakieś 6800, lub X800PRO (XT). Na 9800 i ustawienia defaultowe high (a są jeszcze dwa wyższe) rozdziałka 1152x???x32 jeszcze potrafi przycinać.
No ale generalnie duzo pozytywniej