Witam..cholera..nie bylo mnie pare dni.. it raz czytam wszystko jak leci
i bede staral sie pokoleij odpowiadac.
-----------------
Co do tlumaczen na seriwe CL. leca one powoli, i wiadomo ze bledow nie mozna tak odrtazu wszystkich wyeliminowc, dlatego bardzo pomocne sa informacje od graczy o jakis bledach, glupotach etc.
------------------
Proba poalczenia samych siwatow wedlug mnie odpada..
bo sie dopiero zacznie chlew: przemyty, bitwy, swinstwa,zlodzejstwa etc.
)
------------------
Hmmm.... co do zakonczenia zwar... osobiscie.. nic do SC i calej jego ekipy nie mam. Natomiats do DZ i owszem... i tak pozostanie... po prostu zostana w mej pamieci jako "beee" ludzie...
------------------
Przyznam sie.. ze nigdy nie gralem na serwach oficjalnych...z tego wzgledu, ze jeszcze kiedys jak mnie UO podniecalo na tyle ze bylbym w stanie zaplacic za gre, to mordowaly mnie lagi (btw: swinie z tych co wydaja gre, bo na pudelku slowem nie jest napisane ze trzeba za nia placic zeby grac na oficjalkach), wracajac do lagow - a jak sie juz dowiedzialem ze mozna korzystac z bramek i takowe w Polscie istenieja, to UO juz mnie tak nie porywalo, bo mialem "swoj" serwer pod nosem z pingiem 20-30
--------------------
eee.... wypowiedz Oyjca: nie sadze by dalo na zawsze sie wyeliminowac bugi, czy sprawe: wyjasnionych akcjach GM czy adminow.
to zawsze bedzie.
--------------------
hmm... ja raz na tydzien srednio dostaje... 2-6 maili z pytaniem: Gdziem oge kupic orginalne UO. I nieztety musze odpowiadac, ze gosc musi dorwac pirata, bo IM zaprzestalo wydawanie tej gry.
--------------------
jak mam wnikac w powrot 6 ludzi do skladu ekipy CL, po odejscu ICE'a... to pare osob nie powrocilo, z powodu obecnej ekipy - znam sytuacje w sumie jednej...i tej osobie sie nie dziwie
--------------------
btw: jestem ABSOLUTNIE przewiw robieniu z jakiegokolwiek serwera - serwer platny.
--------------------
Ishtar:
co do pachnaych dolarkow
w momencie powstania serwera oficjlanego... w 99% Ice przejmuje nad nim wladze.. moze nie doslownie wladze... ale znam go, i wiem ze beda poczynania serwa pod jego kontrola... dopowiedzialbym cos jeszcze, ale tajemnica mnie obowiazuje
W sumie sama idea powstania oficjlanego serwa jest bardzo fajna.... ale nie wydaje mi sie, zeby ten serwer powstal na bazie ludzi z obecnych darmowych szardow... kazdy team ma inny pomysl... istnieja, i beda isteniec malutkie animozje, ktore sprawia ze do polowy teamu nie bedzie zie dazyc zaufanierm..co sprawi baaardzo wiele problemow
) ojjj..wiem cos o tym "zjawisku".
---------------------
cpo do lilosci graczy na serewie oficljanym ???
jezlei pozostaly by obecne shardy..a powstala by miedzy nimi oficjalka..to na granie oplacanosic (7000) wyjdzie sie moze za pare lat
zakladjaac ze wszystkie polske shardy wylaczy sie ( w co nie wierze !)... jak bedzie na poczatku grac 500 ludzi..to bedzie dobrze... zakldam ze po jakims czasie i super zachecaniu do grania.. moze znajdzie sie okolo 700 graczy.
Szacuje ze obecnie na CL jest okolo 700-900 aktywnych graczy (conjamniej raz na tydzien). Ciezko powiedziec dokaldnie ile.... jak widzielisie liczba kont obecnie jest ponad 2500..z czego pewnie troche jest niezuywanych etc...
Nie wiem jak tam cala wschodnia Europa.. ale wedlug mnie.. na poczatek.wiecej jak 3000-max 4000 ludzi nie wylupiecie..z zdobc te nastepne 3000 to potrwa..dosc dlugo...
---------------------
ICE:
to do jego wypowidzi na temat dobrowolnego placenia etc...
byla taka styjacja ze sie czesto sypalo i byly preoblemy spowodowane brakiem ramu... na szczescie pewna wielce szlachetna osoba, pomogla nam rowiazac ten problem - i chwala jej za to
... dzieki temu serwer mogl stanac na nogi..potme sie jednak pojawily nastepne problemy i w koncu zmienilismy maszyne.
--------------------
bodokan:
miesiaczna oplata za shard = zgrzewka piwa..... nie wiem jak ty..ale mi taka zgrewka styklaby bez problemow na miesiac
i w sumie wole zaplcic za zgrewke i przy piwie sobie popracowac przy WWW (bo nie zajmuje sie bezposrednio tworzeniem gry)... niz zaplacic za shard - jak mowilem.. juz mnie samo granie na tyle nie podnieca
-----------------------
DOBRA !!!!!!!!!
Wiecej mi tyle nie pisac bo nie mam sily... od godziny siedzie analizuje, mysle..i pisze to co napisalem na gorze
) przeczytalem dwie pierwsdze storny tego tematu.. i mam dosc....
(nie czytam juz 3 stronki)
MOje zdanie na teamt polaczenia:
Pomysl super,miodny,wypasisty,fafusny...etc..
ale. jezeli ma powstac serwer z obecnych teamow - mozna zapomniec o isteniu oficjlanego shardu.. a jezeli juz by sie te teamy postaraly o poalczenie... daje pare miechow ze wszystki wrogosci by wyszly na wierzch i serw by stracil 80% ekipy... ludzie ktorrzy by odeszli powiedzili by "ja to pierd... i ide sobie pograc w CS albo w q3"...
Jezeli mialby powstac serwer z osobnego nowego teamu, to obecne serwy nie zaprzestana swoichy dzialan..wiec nie wierze ze w ciagu roku...hmm..a moze nawet 2... doszedlby do liczby 7000 graczy.... bo nadal wiekszosc graczy bedzie grac na free shardach.
jezlei zamkniemy free shardy... (chyba trzeba byloby otruc wszystkie teamy), a mialby pwostac oficjalny serw - platny... to moze polowa obecnych zaplcilaby za gre.... a reszta poszlaby na CS badz q3
PODSUMOWANIE:
szytny cel..ale za cxholere nie widze mozliwosci jego realizacji...
jedyne poalczenie jakie mogloby nastapic, to takie jakie isteniej obecnie np: miedzy serwami CS.... czyli polacznie stron... jakies linki do sibie..ogolnie newsy etc na temat kazdych z serwow.... itd...
ale powiem tak: dla mnie liczy sie: ilosc graczy na serwie + zdanie o serwie (wiecej/dobre), ilosc odwiedizn na WWW + zdanie o tym co jest i co powinno byc
))
w obecnej sytuacji.... oba shardy swoimi WWW nie sa w stanie mi nic zaproponowac...ee..tak wiem..brzmi to jak: ja jestem de besciak i mam all w d...
w przypadku kiedy mowie o samym WWW: licza sie dla mnie odwiedziny - bo to swiadczy o tym czy strona jest ciekawa czy nie... i nie wydaje mi sie zeby ktorys z shardow obok mial tyle wizyt dziennie
podsumowanie 2:
-polaczenie serwow za cholere nie widze
- polacznie w jakis spsob sotrn... jest do realizacji, teraz pytanie jakby to mialo wygladac - i ogolnie mowie zed jestem ZA
ide teraz na pizze+piwo... bo ostanio za duzo przed kompem siedze