Ja tam nigdy nie testowalem mojego kompa zadnym prog ( bo i nie ma czego na razie testowac:P ) Jednakze czytajac wasza klotnie, chcialbym si enieco dowiedziec. Dotad myslalem, ze 3dmark03 testuje gl grafike.. a tu sie okazalo ze sa dwa testy samego cpu.
Tutaj fragment "wywiadu" z Nicklas Renqvistem zamieszczonego na pc.lab, z konca sierpnia:
" Ostatnią kwestią, którą poruszyliśmy jest to, czy nowy 3DMark, podobnie jak jego poprzednik, także nie będzie nader czuły na wydajność procesora. Tutaj Futuremark stawia na powrót do korzeni, czyli 3DMark'99, 3DMark 2000 i 3DMark 2001. Tak więc na wyniki w nowym 3DMark, konfiguracja komputera będzie mieć większy wpływ, niż w 3DMark03 "
Z tego by wynikalo,iz ver 2003 rzeczywiscie moglyby "olewac" wydajnosc procesora. Jednakze sam bym z checia o tym poczytal, niestety u mnie poziom angielskiego w sprawach technicznych jest dosc mierny. I tu mam prosbe, Mark24 moglbys podac linki do tych artykulow opisujacych dane testy tylko CPU - jezeli to pdf'y, czy moglbys takze podac strone/akapit na ktorej zawarte sa informacje dot. wyzej wymienionych przez ciebie 2 testow? Bylbym wdzieczny. Chyba, ze sa to sporych rozmiarow dokumenty i nie chce ci sie ich przegladac. Jak juz bede wiedzial mniej wiecej co czytac ulatwi mi to meczarnie ze slownikiem
PS.Swoja droga jak osiagasz ponad 8k pkt w 3dmarku2003 to lepiej niz karty x700xt i gf6600gt - niecale 8000pkt (w 1024x768). Masz kreconego radka? Normalnie jak czytalem recenzje r9800xt to osiagaly ~6,7k pkt w 3dmarku2003 na dobrych konfiguracjach ( p4 3,2 itp )