Jesli szybko, to Multibank, jesli masz troche czasu na poczekanie (ale calkowicie free konto) to mBank. Jak narazie nigdzie nie ma lepszej oferty. Ja w mBanku jestem prawie od jego utworzenia (z 4 lata juz) i jak dotad nie napotkalem na zadne problemy, w wrecz wiele razy mnie zadziwili (np. bez slowa udzielajac mi kredytu hipotecznego). Mam tam konto z ekarta, kredyt i kredytowke wypukla.. i chwale
Multibank ma oferte identyczna (zreszta, to ta sama firma, BRE), tyle, ze za obsluge konta placisz jakies tam drobne pieniadze. Zaleta taka, ze sa normalne oddzialy, w ktorych jestes w stanie zalatwic wszystko od reki.
Pozatym polecam na usenecie pl.biznes.banki, dosc duzo sie dowiesz.
X.
PS Acha..
www.mbank.com.pl i
www.multibank.pl
PS2 Oczywiscie ekarty mbanku i multibanku sa akceptowane praktycznie wszedzie, korzystam zreszta dosc duzo. Jedynie, gdzie byl problem, to w EVE, ale tam chyba w ogole zadnych ekart nie akceptuja.
PS3 A zawsze bede odradzal Citibank (zlodzieje, mialem tam z 3 lata konto, nie chce miec z nimi juz nigdy nic do czynienia) i PeKaO (tez z zubrem, tez zlodzieje i kompletna niekompetencja obslugi, mialem tam konto firmowe przez jakis czas).