Cytuj:
Jak dla mnie to zaden pecetowy rpg nie posiadal dobrej fabuly, PSX, dreamcast to mialy dopiero rpg z fabula
Pozostawie to bez komentarza.
Cytuj:
FF,Grandia,Xenogears,Vandal hearts,Suikoden, Skies of arkadia, Shenmue i wiele innych.
Niestety chyba jakiś cienki jestem w temacie RPG'ów na PSX bo nie słyszałem nawet o Shenmue , a Suikoden i Skies of Arkadia to też nie wiem co to jest (ale końcu to PSX więc tam to nawer średniak jest lepszy od największego hitu na PC)
Cytuj:
A te diablo, morrowindy, dungeon siege, NWN i cala reszta to tylko hack and slash plus questy.
Heh szkoda, ze wszytkie te gry (no może oprócz Morrowinda) to SĄ RASOWE HACK AND SLASHE, kurde sory stary ale to tak jakbyś porównał
fabułe Half-Life z Quake 3 (te same gatunki ?? niby tak, ale wszyscy wiedza o co chodzi)
Cytuj:
W tych konsolowych RPG to sa tysiace dialogow ktore sie czyta, nawet napisali ksiazki (np. FF i Suikoden
Heh stary grałem w FF VII,VIII,IX,X, Tactics i w ŻADNYM nie było choćby połowy tekstów co w naprzykład Baldurs Gate 2.A co do ksiązek to się wypowiadać nie będe. ( bestsellery to może i były ale w Japoni...)
I jescze jedna sprawa gry na PSX są baardzo liniowe i są poprostu inne.
PSX nigdy nie miał i mieć nie będzie tak kultowych gierek jak FALLOUT 1 i 2,Planescape Torment, Baldur's Gate 1 i 2 ( w szczególności dodatek)[i tak w tej kolejności
], a na PC wyszły FF VII i FF VIII. Dyskusje o wyższości RPG'ów PCetowych nad PSX'owymi
zamykam zanim się rozpoczęła.