Neostrada odpada, limity to nie dla mnie, a cena za 1 Mbit jest zbyt wysoka. Chello nie jest u mnie dostepne.
Mark24 - a przeczytales ten fragment o predkosci? Jak na 280 kbps moze byc taki transfer? Slysze to juz od trzeciej osoby i ponoc na p2p (przynajmniej na Kazie) nie ma blokad i limitow.
A to czesc maila od
providera, ktora mnie rozwalila:
Cytuj:
- W cenniku jest napisane, iz lacze do uzytkownika ma predkosc maksymalna 280 kbps. Slyszalem od paru osob, ze realny transfer jest znacznie wyzszy i bardziej pasuje do lacza 1 Mbitowego (nie mam tutaj na mysli obrebu sieci, tylko dostep do Internetu). Mozna to jakos wytlumaczyc?
- Można. Taką mamy politykę. Poza tym pędkość łacza liczymy normalnie, a nie tak jak tpsa.
I kolejna odpowiedz na moje pytanie, tym razem dokladniej zadane:
Cytuj:
Transfer 20kB się utrzymuje? Skąd? Dokąd?
To jest Internet. Transfery są różne
Nikt nie może gwarantować transferów
do/od każdego serwera na ziemi i w każdym czasie.
Do swoich rozważań proszę przyjąć, że jest 280/170 kb/s,
bez limitów miesięcznych.
I na koniec kwestia blokad:
Cytuj:
- Aha, jeszcze jedno, sa jakies blokady, jesli tak to jakie?
- Oczywiście że są!. Blokada spamu (przede wszystkim chińskie i koreańskie IP) i czasowa blokada abonenta siejącego wirusami. Tyle.
Tak sie zastanawiam o co chodzi. Gdybym mial placic 45 zl za lacze 280 kbps, ktore tak naprawde funkcjonuje jak 1 Mbit to nawet awarie raz na tydzien mi humoru nie popsuja. Ktos potrafi mi odpowiedziec?
Z tego co pamietam to jeszcze roball napomknal kiedys o tym, ze ma radiowke, mam nadzieje, ze tu trafi i cos od siebie doda.