tabard kosztuje 1g
Ja jestem za polską gildią w WoW-ie. Generalnie nie stać mnie jeszcze by ją założyć (10g) ale możliwe, że niedługo będzie stać.
Możnaby było się przymierzyć już teraz gra trochę osób po stronie hordy - znacznie przyjemniej by się grało w jednej gildii. Do tego grałem w polskim LS w FFXI więc sprawa jest jak najbardziej do zrobienia. Takie zarzuty jak np. to, że się nie będzie pomagało innym są trochę nie na miejscu - bo nikt nie ma takiego obowiązku. W końcu to gra a nie praca - a człowieka może znudzić robienie tego samego questu 10 razy. W anglojęzycznych gildiach też nie jest tak że wszyscy high lvl non stop pomagają innym - mają po prostu swoje zajęcia. Czasami pomogą, czasami mogą służyć tylko radą.
W każdym bądź razie możnaby było pomysleć, nie robic gildii stricte PL tylko zintegrować całą horde PL + poznani koledzy angielskojęzyczni i j. urzędowym na kanale gildii zrobić angielski (łamany w moim przypadku
)
Ludzi będzie od groma, w WoW-a zamierza grać 10x więcej osób niż w każdego innego mmo. A są polskie gildie i w FFXI i w DAoC-u, w AO była gildia ang-PL, w SWG też coś jest. 10-20 osób to mamy na wejście oglądając moje buddylist, sądze że po open dociągniemy do 30-40 osób. A to już będzie pokaźna gildia