Cytuj:
2002-01-03 00:17, Szerszen napisał:
[...]
Naprawde nie wiem co takiemu gosciowi odpowiedizec zeby go przekonac ze tak jest, bo on wierzy w ideologie zaszczepiona przez ekipe CL, ze znaczek
"psuje klimat" a dla mnie ktos taki jest po prostu pozbawiony fantazji.
To tak jak rozmowy na sesji, prowadzisz grę, a słyszysz od gracza np. "Czy tego i tego dnia jest zaliczenie z tego i tego?". No wiesz to tylko gra... jednak klimatyczne to raczej nie jest. Są ludzie, którym trzeba naprawdę więcej, by móc się wczuć. Emotikony wcale do pomocnych nie należą. Ale to jest tylko moje zdanie.
Cytuj:
No i to jest ta "roznica" - gracze wierza w to co im powiedza GM'y. Jesli wpoje moim graczom ze tak jest a SC bedzie dla nich jedynym porownaniem i jesli do tego dodamy ze sa to mlodzi ludzie, to oni przyjma taki wzorzec postepowania jaki im podamy na tacy - co gorsze, jesli powiemy ze inny jest zly, bo cos tam, to oni w to swiecie uwierza i pojda w swiat glosic nowa ideologie...
Dlatego nikt nie mówi, że inny jest zły
A nie wiem skąd nagle takie gdybanie?
Cytuj:
Moze to smieszyc, ale jest to grozne... zwlaszcza gdy taki gracz odsyla innych z uo do gry w diablo nie majac bladego pojecia (jesli ma to tym gorzej dla niego) czemu to robi.
No tego się nie dowiesz, bo to chyba indywidualne porady każdego z poradzających.
Część osób bym właśnie do Diablo odesłał, bo rpg nie polega tylko i wyłącznie na walce i rozwijaniu postaci, a jak ktoś tak twierdzi to jego wola... może zagrać równie dobrze w diablo, bo tam te zasady są dość ważne... o ile nie kluczowe