Zrobiłem lv 3,5 Druida Dark Efla i nie stwierdziłem jakis giga lagow, a grałem na serwie nr 13 gdzie population był high.
Wyglad postaci :
Z tego co zauważyłem wygląd sie zmienia po kazdym ubraniu nowego ekwipunku, a wyglad typu kolor wlosow, typ zarostu, typ wlosow to tak naprawde wylacznie dla ciebie jest, sylwetki praktycznie zawsze sa podobne. Prawdopodobnie bedzie jakis optymalny typ armorka na lv 60 dla danej profesji stad wszyscy beda wygladac podobnie ale jest nie do przeskoczenia w kazdym mmorpg, poprostu nikt nie bedzie nosil np ozdobnej koszuli o kiepskich statystykach do PVP czy PVE po to tylko aby miec fajny wyglad dla oka. Tak jest w UO, gdzie pomimo tego że sa rózne kolorki armorkow to i tak kazdy biega w tym samym praktycznie a ruznice wynikaja z roznych statystyk ktore sa losowe przy crafcie, tak to wyglada w FF-ie gdzie jest jakis optymalny tym zbroi na danym lvl i np RDM może do farmowania biegac na golasa to juz dla PLD czy dla BLM nie ma takiej opcji za abrdzo, a typow armorkow Marti to jest od chuja, tylko tak jak pisałem wczesniej nie zobaczysz PLD w party w scorpionie lub w asalut jerkin bo to nie ten "optymalny" zestaw
Tree of skills/talents :
No skille sa byly i zawsze beda te same dla daenj profesji niezlaeznie od rasy, wygladu czy lvl. Dane umiejtnosci jakos trzeba zaimplemnetowac do gry, w innych mmorpg kupuje sie np czary, skladniki i inne duperele tu trzeba placic za skill, no jakos to musi byc ograniczone, i musi wymuszac obieg kasy oraz ograniczac np do wybierania okresonych typow monsterkow dla kasy. Telenty, no tu juz moze byc wieksza roznorodnosc ale dalej kazdy bedzie dazyl do jakiegos optimum ustalonego i zaleznego od danego typu profesji wiec koniec koncow bedzie tak samo to ustwione dla wiekoszci profesji.
Dochodza ci specjalne zdolnosci danej rasy np dodge dark elfow, gunner skill dwarfow itd. stad pewnie wiecej bedzie dwarfow z gunami niz z lukami
Reszta jest tak naprawde bardzo podobna jak w innych mmropg, w zasadzie jest to jakis standard, mnie ciekawi natomiast cos innego, dosc latwo sie lvluje z tego co widze po tych 3 lvl
questy choc nie wiem jak by nie byly trudne i skomplikowane ta sa do zrobienia w koncu, a w sumie to sa dosc gupie
i zapewne w koncu sie znudza
, pvp jak by nie bylo miodne to ilosc czasu jaki trzeba bedzie posiwecic na farmowanie kasy do napraw sprzetu/kupna potow itd bedzie coraz wieksza wraz z posiadaniem coraz lepszego sprzetu wiec moze sie znudzic, tak na oko oceniam ze po 6 miesiacach grania w WoW nie bedzie co robic dalej bo crafty beda rozwianiete na max, lvl max, i pewnie wiekszosc uber itemkow, bedzie mozna tylko grac na innym serwie i katowac nooby
+ PvP
Tak czy inaczej byc może kupie ta gre bo spodobała mi sie ta prostota właśnie, sądze że może to być miły wypoczynek przy kompie