Aenima napisał(a):
mops albo jest pvp albo jest jakies gowno. Jak n00by chca byc chronione to niech graja na "normalnym" serwerze a wszyscy ktorzy lubia niech graja na pvp. Myslalem ze server pvp a nie pvp w :neutralnych" zonach.
A pvp solo jest fajne bo wtedy wchodzi skill.
Calkowicie sie zgadzam !
Albo server jest pvp albo nie !
Mi zdecydowania odpowiada ze jak mam 5lev to musze uwazac czy mnie ktos nie kilnie.
Safe levelowanie jest totalnie nudne.
Gdyby nie wprowadzali podzialu na servery pvp i gejowskie to jasne ze takie rozwiazanie mialbo sens.
Ale jezeli juz cos sie nazywa "server pvp" to niech to bedzie server pvp !
Co do sensownosci zabijania graczy na 5 levelu przez kolesie na 50 - uwazam ze to ma sens - i to wielki !
To jest gra RPG - z natury rzeczy gra RPG polega na "odgrywaniu roli".
Postac ktora gram musi miec swoj "charakter" - nigdzie nie jest powiedziane ze to musi bys charakter prawozadny dobry , moze byc tez haotyczny zly
Moge miec fun grajac postacia ktora jest psychopatycznym morderca , ktora wlasnie swietnie sie bawi zabijajac totalnych newbiasow.
Narazam sie dzieki temu na zbiorowa nienawisc wrogiej strony i jak przychodzi odsiecz to hide i w nogi
Granie postacia ktora jest debilem , skurwysynem itp nie swiadczy wcale o tym ze osoba ktora nie gra taka wlasnie jest.
Ograniczenia sa dobre i potrzebne ale na normalnych serverach.
Server pvp z powinien byc hardcore - jak komus to nie odpowiada niech gra na normal.