Kielas napisał(a):
Ale w pewnych przypadkach DW niestety bardzo przeszkadza.
Np jesli jako rogue nastawiasz sie na attak z zaskoczenia i wladowales sporo w talenty podnoszace szanse na krytyka i zwiekszajace dmg z abush i backstaba to niestety zwiekszone o 25% miss rate jest nie do przyjecia
Ladowac w backstab talenty nie znaczy ze sie kierujesz na zaskoczenie.
Moje cale energy w duelu/PvP schodzil na pierwsze 2 backstaby, a ze mialem dmg 32-46 to minumim z backstaba wynosil 32x150%+30=78dmg a maxymalny to 46x150%+30=99dmg z wariantami critical ktory byl wymaxowany do 30% szansy dochodzac do 200+ dmg (poza paladynem i warem).
A czemu uzywalem backstab? I jak mi sie to udawalo? Proste mobek to wiadomo potrzebuje Gouge zeby go zajsc od tylu, a gracz to inna sprawa....nikt jeszcze do konca nie nadarzyl z odwracaniem sie do mnie jak skakalem wokol i biegalem jak szalony. Rogue to jest klasa "slaba" na defence, meele ciezko wchodzi ale jak juz walnie sie rogue to maxymalnym glownie dmg albo nawet critical i nie zapominajac o czarach, z max sprzetem o 2lvl wyzszy mag zmienial mnie w owieczke jakis nuke (60% whoop) potem zamrazal mnie i glownie koniec. Dlatego Rogue jest klasa szybka i ma za zadanie zabic szybciej kogos innego swoim ogromnym dmg i critical rating zanim mu sie hp nie skonczy.
Takze oszukiwac meele gracza unikajac "face-to-face", oraz juz moja wyryta na pamiec taktyka na maga:
Kick;
sinister strike;
gouge;
czekac az kick sie zregeneruje....
sinister strike;
kick;
gouge;
od tylu finishing combo z 5 punktami i koniec.
PS.Byla mowa wogle byla o tym ze duel nic nie ma do PvP....no nie ma poza tym ze w duelu przeciwnik jest gotowy i to jest duzo trudniejsze nic PvP w zamieszaniu. Raz sie uparlem i gralem przez 1h z Rogue o 2lvl wyzej i musze powiedziec ze chyba na 20 dueli 2 wygralem, a to juz IMO bardziej mnie przygotowuje do walki PvP. Sam widzialem jak jeden undead rogue lvl24 zabil mnie nawet nie skaczac a 1/4hp mu jednak zostala po zabawie. Wnioski? Malo dueli robil wiec zero skilla mial....
EDIT:Bym zapomnial, wiec dopisze krotka notka zamiast edytowac calego posta.
Uzywanie dual wield, strasznie obniza accurancy jezeli chodzi o sam meele attack. Lecz jednak same skille to glownie lebkow o 10lvl wyzej czesto trafiam, a co dopiero na tym samym lvl. Jedyny skill jaki mi czesto nie trafial to siniste strike ale kick,gouge,backstab czy ambush to tak 70-80% trafien.