CZytam sobie co to kto napisal i rozwalil mnie jeden post. Po prostu po przeczytaniu zaczalem sie smiac.
Mark24 napisał(a):
duele nie mają nic wspólnego z normalną walką Xanth.
Przykład z wczoraj. Zalogowałem się w XR i jakiś gość 4lvl niżej mnie wziął na duel.
1. Użył kosmicznego potiona - miał już 30%HP po czym miał 90%
2. postawił kilka totemów które do mnie strzelały jego healowały
3. miał na sobie reflecta który za każdym moim ciosem walił mnie w pysk za 51HP
4. przez całą walkę uciekał przede mną krążąc wokół totemów które do mnie waliły i licząc na to, że jego high potion, reflect, totemy wykończą mnie zanim ja jego.
minimalnie mu się udało, bo w zatłoczonym crossroad przy 10 pojedynkach obok siebie nie mogłem namierzyć jego totem i nie byłem przygotowany na taki przebieg walki, nie mówiąc o tym, że gość momentami mi znikał w tłumie... Za miastem dostałby w pysk tylko by się zakurzyło.
Moze sprostuje kilka rzeczy:
ad.1. Shaman ma leczenie wiec mozliwe ze uzyl czaru (lesser healing wave rzuca sie bardzo szybko). Z drugiej strony jesli jego zawod to alchemik to tez nie widze przeciwskazan do uzywania miksturki, bo to tak jakby inzynierom zabronic korzystania z ich sprzetu.
ad.2. Jedynie searing totem strzela (ewentualnie magma ale jesli mowa o open beta to nikt go nie mial a jesli chodzi o closed beta to jest nieoplacalny do stawiania na duele). A co do leczacego totemu to leczy on bardzo znikome ilosci zycia.
ad.3. to nie zaden reflect tylko czar shamana - lighting shield (to co moze swoich czarow tez ma nie uzywac ? )
ad.4. Totem ognia nie robi takich obrazen zeby mogl kogokolwiek zabic. Natomiast naturalna taktyka na rougea i warriora dla szamanow to nie dac im naladowac swoich pktow/ragea tylko trzymac na dystans i ladowac z DD.
Tak z ciekawosci czy nie grales na serwerze test 22, bo wlasnie tak rozwalilem ze 2 warriorow 4 lvle wyzszych ode mnie na xroads. A jeden to kilka razy probowal , hehehe.