siedze generalnie dzis prawie caly dzien na boardach (luz w pracy) i sie zastanawiam jaka by byla idealna postac RvR na albionie.... okazuje sie ze to nie takie proste do ustalenia i zalezy to od typu graczy na serverze..... doszedlem do pewnych wnisokow i potrzebuje waszych oponi (przyda sie temu bardowi cos uzytecznego)....
wybor postaci:
Highlander Battle scout Scout
)))
pewno sobie myslicie o jezu co to jest !
(nasi scouci ktorzy sie wlasnie trenuja chyba sie za glowy zlapali)
1) Higlander jesty glownie wybierany do wszelkich wojownikow i klerykow a to dlatego ze ma wysoki Strenght a scout jest glownie bazowany na Quickness do czego idealny jest saracen ... jest to dziwny koncept o ktory sie wszyscy kluca strasznie na boardach ale zaczynam sie zastanawiac czy to nie ma sensu... wszystko sie na tym konczy ze saracen ma bardzo duza predkosc strzelania ale tu uwaga bo tego w zadnej grze nie bylo zeby skill dziala przeciwko tobie... im szybciej strzelasz tym mniej damage zadajesz ! saracen tutaj bedzie duzo zyskiwal jak bedzie dobrze podbufowany do damage ale highlander bedzie mial troche wyzszy damage a przy okazi zyska wiecej ladownosci co jest podobno bardzo upierdliwe u scoutow ze nie moga nosic wystarczajacej ilosci strzal kolejnom zaleta jest ze dopuki nie wydobedziemy luku nikt nie bedzie widzial ze jestesmy latwym celem jakim jest saracen ktory glownie jest uzywany przez scoutow assasinow itd wszystkie te klasy maga tylko nosi rozne warianty skory co czyni ich nastepnym smacznym kaskiem po casterach
2) Taki scout mialby mala ilosc Stealth (nie wiecej niz 20 punktow) niestety z tego co widze to albion nie ma praktycznie szans grac tak jak hiberia bo oni nie sa tak blupi jak my zeby chodzic w grupcah 2 - 3 osoby tak jak albion najczesciej I takie strzelanie do casterow i uciekanie mialy by maly sens bo by sie konczylo 1:1 za kazdym razem. Sniper scout spodziewam sie wymaga bardzo duzo cierpliwosci jak w zyciu i 1:1 nie jest chyba satysfakcjonujace bo grupa twoja ofiare reznie a ja bede musial release zrobic.... jest jeszcze jedna sytuacja ktora mnie denerwuje tu mianowicie jak nam sie uda zaskoczyc innego snipera to nic nie zrobimy bo wszystkie pozostaly realms z odpowiednikiem scouta maja speed buff w roznych fromach (chyba najczesciej shout) wiec mozeny tylko komus poprzeszkadzac ale nie zabijemy bo nam z range zwieje bardzo szybko.... Stealth tu ma znaczenie tylko w przypadkach standoff czyli dwie armie sie opluwaja a do tego nam nie trzeba 50 skila wystarczy nam tyle zeby podejsc w zasieg strzalu strzelic 2 razy i zwiac (tu znowu highlander ma przewage bo jest wytrzymalszy)
3) tarcza scouta jest bardzo przydatna sie okazuje w grupach i w asist tankowi itd co jest bardzo malo stosowane obecnie bo ludzie sa glupi i jak cos nie zieje ogniem i gwizaki nie lataja to mysla ze nie dziala
zobaczcie jak to dziala koles ktory byl zaatakowany przez innego archera ktory byl dla niego orange
http://www.nettally.com/myscha/daoc/meblocku.jpg
ja pierdyle jaka klasa tak moze zrobic !
4)taki uklad nam pozwala na prawie maxowanie skila walki mellei tu niespodzianka .... przy lvl 40+ okazuje sie ze z wysokim skill scout moze robic damage prownywalny z armsmanem ! oczywiscie brak styli itd ale jestesmy w stanie przestraszyc najciezszego wroga albo go zabic ..... 50lvl scout moze walczyc melle z keep guards ktorzy sa dla niego yellow oczywiscie tankiem nigdy taki scout nie bedzie z braku armor ale jest w stanie sie obronic dosyc sprawnie
Generalnie taka postac wydaje mi sie bedzie mogla sie bez problemu grupowac bez problemu pozatym bedzie lepiej dzialal super w RvR w medium do large group i we wszelkich battle groups... nie bedzie latania po kontach i krycia sie ale to itak nie ma sensu jak sie leci z 100 osobami ma to zalty takie ze mozna zdjac wszelkich casterow w bitwie wszyscy mezers clerics itak musze podejsc dosyc blisko jak sie tanki spotkaja w melle... podobno zajebiscie sie to sprawdza jak sie robi assist tankowi podobno dziala to tak ze tank udeza 2 razy archer raz i cel lezy i mozna sie brac za nastepny.... kiedys widzialem jak kleryk pomagal aplladynowi nukujac i mi oczy wyszly przeszli przez armie midow (ja gryzlem ziemie to sobie patrzylem) i chyba zabili 15 osob przez co odparli generalnie atak.... wyobrazam sobie za takie polonczenie z lucznikiem byloby smiertelne......
napiszcie co myslicie o tym wszystkim zrobilem juz 3 roznych scoutow jako eksperyment i bede powiem wam jak oni dzialaja jak ich wyciagne powyzje 20
narla i mam nadzieje ze mozna jakas dyskusje rozwinac tutaj !
ps. kurde zapmnialem napisac ze long bow zostanie na max caly czas