Ja się kiedyś starałem o papierek (jeszcze za czasów szkoły podstawowej i po długich namowach ze strony mojej Polonistki). Papierka nie dostałem bo jak się okazała z pamięci przerysowałem jakąś tam złożoną figurę podczas testu
Na koniec stwierdzili że za duże IQ na dyslekcję/dysgrafię
i papierka nie dostałem. LOL nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego ale cóż...
Fakt, że aby zacząć pisać w miare po ludzku czytałem mase książek (zresztą z tym nie było problemów bo od kąd tylko pamiętam, zawsze bardzo dużo czytałem). Do tego kumple ze szkoły poprawiali mnie na każdym kroku - co też nie było bez znaczenia, bo dużo bardziej zwracałem uwaę na to co piszę.
Prawda jest taka, że teraz gówniarze zamiast poczytać cokolwiek idą na browar albo siadają przed komputerem. Nie potrafią pisać i czytać tekstu ze zrozumieniem (co mnie osobiście przeraża i doprowadza do szewskiej pasji). Po części przyczyniła się do tego reforma edukacji z przed paru lat a po części zmiana mentalności, w końcu jest moda na bezstresowe wychowywanie dzieci, więc nikt swojej pociechy nie 'klapnie' w dupe za to, że się nie uczy. Zresztą wystarczy poczytać forum o free mmo - tam dominują ludzie młodzi. Normalnie ręce opadają. Nic samemu nie zrobią (po prostu zero zaradności) i jak coś piszą to człowiek siedzi 10min i zastanawia się o co chodzi... może to jakiś rebus albo coś...