jest spis ludzi oficjalnie na stronie z iloscia pkt jakimi dysponuja. pkt sa updatowane co kilka dni by kazdy mogl sobei kontrolowac czy wszystko jest ok i wiedzial jakie ma szanse w bidowaniu czegos z kims
czasem boss sie myli w liczeniu pkt ale spokojnei mozna reklamacje zlosic
z przyczyn technicznych nie moge prekleic tego spisu bo by wszedl razemz pkt, nie ma tez tam listy jobow
co do jobow jest to o tyle problem ze sa szajbusty co maja po 2-3 joby na 75lv bardzo czesto drugim jobem staje sie smn w przypadku magow, na moje oko mamy ok 2-3 high lv i ze 4 w trakcie treningu... whm/smn tez wystarczy do stoneskina/blinkga dlatego tez moga byc problemy z identyfikacja
po znajomosci hmmm... gadajcie z xavem lub nimem ja ostatnio wystarczajaco upierdliwy jestem i nie bede jeszcze z takim czyms uderzal
sprawa wymaga pogadania... mnkow widze 3 (1 doszedl wlasnie) i pon 72 raczej przydatny nie jest .... drk jest dorby! do stunowania... czy was przyjma hmmm wlascwie przyjma kazdego kto spelnia wymagania i nie ma zlej opini wsrod czlonkow... tam nie bedize raczej takich ograniczen jak w dh co do skladu lsu (np 3 thfow 3mnkow itd (dokladnych liczb nie znam) ...) dzieki duzej liczbei ludzi zawsze latwiej bedize zorganizowac trigger run czy obstawic kilak hnmow na raz
to ze jestesmy z eu u jednych przemawia za u innych przeciw.... mysle ze jednak wiecej glosow jest za... ja tez jestem za bo wiekszosc rzeczy poki co chlopaki robia od 2am naszego czasu....
nikt nie robi spisu ludzi jaky pojda na hnma... poproistu jest podana godzina i ida ci co chca a skald jest organizowany na miejscu... troche lame... potem czesc ludzi stoi tylko i sie gapi a w miedzy czasie wzywane sa posilki z lsa jak brakuej blmow czy rngrow....
nei jest to poki co taki wielki problem (kazdy kto sie pojawil dostaje guild pkt nawet jesli nie bral udzialu w walce ) zacznie sie sprawa nasilac jak bedzie wiecej ludzi ale to raczej nie grozi poki co
opi strona DH jest updatowana rzadziej niz koledy bozonarodzeniowe... nies ugeruj sie, to samo z roosterem (czlonkowie sami musza o to dbac ale moze co 10 sie chce
) lista crafterow jest w members section taka jak na stronie dh, a ludzie sa spoko nie macie co sie martwic
system ?
chodzi o dropy jak sie domyslam ?
mniej wiecej tak: (bo jest w trakcie ewolucji caly czas)
za wyszczegolnione eventy na ktorych sie pojawiles dostajesz guild pkt. sa to w gruncie rzeczy eventy ktore bardziej maja wartosc ogolno lsowa (abjurationy, rare ex/ itemy) niz moga pzyniesc osobiste kozysci w postaci szmalu (np serket)
przy godach i duzych hnmach co wymagaja duzej liczby ludzi itemy sa bidowane(1pkt -100k) przed walka , zarowne te ex jak i non-ex (np v claw) jesli jakis non-ex nie byl zbidowany trafia do ls fund,a przy malych ludzie moga zdecydowac sie ze chca item sprzedac i podzielic miedzy siebie
po spelnieniu warunkow (w trakcie ustalania) mozna dac request do funduszu o kupno jakiegos itemu za guild pkt (wartosc 1pkt prawdopodobnie ~~50k) sluzy to glownie do kupna itemow ktore nie wypadaja z hnmow
jest tam pare innych uwag ktorych nie pamietam albo sa intuicyjne i nie wymagaja omowienia
pytania pls