Cytuj:
Caly topic sie zaczal od tego, ze konrador powiedzial , ze grajac na Cl gracze okradaja OSI. I taka jest prawda. Lamiac umowe licencyjna okradacie OSI z tych ich 10$ na miech a poza tym lamiecie prawo.
Ehh... juz jestem naprawde zmeczony tymi gadkami o lamaniu prawa i okradaniu OSI.
Takie sa realia i nie ma 2 zdan.
Jakos tylko mi falszywie brzmia slowa niektorych (np. Twoje Kojocie - czy Ty przypadkiem nie sprobowales choc gry na CL? => okradales OSI?
)
Konradora pomine bo jakos tak mi sie wydaje ze szafuje argumentem legalnosci free shardow bo mu tak pasi - najwygodniej jest kogos powyzywac od zlodziei, dresiarzy etc.
Prawda jest jednak taka ze nie mozna w 1 rzedzie stawiac ludzi ktorzy dali w lape policjantowi celem zredukowania kosztow mandatu z tymi ktorzy rwa radia z samochodow - to naprawde 2 rozne rzeczy.
W kategoriach bezwzglednych gra na free shardzie jest zlodziejstwem.
Zamknijcie wiec przy okazji:
- wszystkich skurwysynow zdradzajacyh zony
- nie placacych rachunkow
- dajacych lapowki policji
- dajacym bombonierki dyrektorce przedszkola (celem upchniecia swojej pociechy gdzies blizej domu a nie na drugim koncu miasta)
- przyjmujacych wszelkiego rodzaju "dowody wdziecznosc" w postaci flaszek, dlugopisow watermana etc etc (lekarze, urzednicy... caly handel na tym stoi)
etc etc etc
Ja mam stycznosc na codzien z duzo powazniejszymi przypadkami przekupstwa czy uzywania nielegalnego oprogramowania i uwazam ze ludzie grajcy na free nie zasluguja na miano zlodzieja.
Sam OSI sie tym nie interesuje - nie bez powodu jak sadze.
Po pierwsze zjawisko jest marginalne.
Po drugie stanowi dla nich REKLAME - ludzie znudzeni niestabilnoscia emulatorow i ich niedorobkami przesiada sie przedzej czy pozniej na OSI jesli warunki im na to pozwola (kasa, lacze).
Wiec proponuje przestac zgrywac rycerzy bez skazy i zmazy i wrocic do rzeczywistosci