TO co sie lowi zalezy GLOWNIE od tego gdzie lowisz
niektore rzeczy mozna wylowic tylkow 1 lowisku ( np old wagonwheel tylko w zalewie przy co. ventures - N barrens )
rozne sa szanse na dany loot w roznych lowiskach lub loot jest wrecz specyficzny dla danego lowiska.
To jak sie lowi (branie,zrwyanie sie z haczyka) od poziomu skilla (nie wiem natomiast jaki wplyw i czy ma skill na jakosc lootu ktory sie wylawia)
TO sprawia ze lowienie nie jest mocno nudne badanie nowych lowisk
i roznorodnosc rzeczy ktore mozna wyciagnac z wody kreci jak gambling ;].
Ja jako 20 lvl moge sie podzielic tylko doswiadczeniami z tych lowisk do ktorych mialem dostep.
W tb: zwykle rybki z healem do 25x. trofea - catfishe do 20 pounds moze wiecej). mana i heal potions do 15 lvl. Sporo itemow (bronie,armory- tu na 12 lvlu wyciagnalem mail butki na 18 lvl +3 str +4 stamina).
W oazach w barrens lapie sie deviate fish - baaardzo poszukiwane przz alchemikow.
W morzu na wybrzezu oily blackmouths - baardzo poszukiwane przez alchemikow. Ponadto (lowie glownie ratchet) wyciaga sie duzo skrzynek (w nich tradeskill items, armors,weapons), message in the bottle (w nich scrolle), malze -(w nich najczesciej mieso - czasem perla -small lustrous).
w ashenvale (malo wiem o lowieniu tam) - 3-cia bardzo poszukiwana przez alchemikow ryba Firefin Snapper (w 2-3 lowiskach tamze) oraz perly (te wieksze
)
Btw. tez mam "bota" moj ojciec uwielbia lowic w WoW. Sadzam go w ratchet -wyszkoliem jak ma gotowac ryby, co ma zbierac, co sprzedawac co wrzucac do banku (pod nosem ma vendora i bank) i moge go zostawic na 2-3 h - samemu isc na pifko czy cos