olek napisał(a):
Xanth,
dzieki za posta. Doskonale rozumiem co masz na mysli. Kazdy ma prawo powiedziec co mysli. Natomiast uwazam, ze jesli ktos jak sie zdarzy czasem wie odrobinke wiecej i widzi cos ewidentnie nieprawdziwego typu zabobon to powinien w miare mozliwosci zawalczyc. Przyklady:
Opinia wodka jest dobra - heh no tutaj nie bede nic pisal
Opinia krasc jest fajnie - no tak samo, patrz wyzej
Opinia truskawki sa super - mam to w dupie sprawa gostka nic nie mowie
Opinia 2*2=5 - czlowieku to nieprawda
Opinia FFXI jest tak kiepawa ze nie ma co nawet porownywac do inncyh gier. - tutaj mnie korci zeby sie wypowiedziec niestety
Opinia FFXI to najlepsza gra swiata - mam to w dupie sprawa indywidualna
ech, trochę się spóźniam z odpowiedzią na tego posta, ale twój post jest kolejnym dowodem na to, ze prawda jest jak dupa - każdy ma własną.
wódka jest dobra - ano jest, wypicie dziennie 50 czy 100 g (nie pamiętam) jest bardzo zdrowe i polecane przez lekarzy. jeśli miałeś na myśli walory smakowe, polecam spróbować finlandii o smaku czarnej porzeczki
2*2=5 - ano czemu nie, może nie w zakresie matematyki euklidesowej, ale biorąc pod uwagę teorie wzgledności, 2*2 moze być 4, może być 5, może być cokolwiek - i to nawet jednocześnie:)
różnica pomiędzy zdaniem na temat truskawek a ff11 udowadnia nam, że jesteś subiektywny - truskawki cię walą więc nie masz zdania, ff11 cię nie wali więc jesli ktoś mówi ze jest beznadziejna, włącza ci się agresor. podejście obiektywne to podejście nieemocjonalne, więc sam chyba rozumiesz że nie jestes obiektywny:)
na koniec, przypominam, że punkt widzenia zależy głównie od punktu patrzenia:)