Khebeln napisał(a):
Mówisz o starych sterownikach nowe chodzą lepiej od nvidowskich
Hmm jestes pierwsza osoba ktora tak mowi/pisze - a chyba jakies serwisy komputerowe by o tym napisaly ( w koncu to rewolucja w poczynaniach ati ) .. chociaz moglo mi to umknac od miecha czytam pobiezenie info o kartach.. wczesniej czytalem wszystko co znalazlem. Z drugiej strony troszke Ci nie wierze, bo wiem jak niektore osoby moga koloryzowac dana firme i jej produkty;) Teraz mam to co chcialem, wiec unikam artykulow o kartach, by nie slinic sie na jakies inne cuda. Co do ati i nvidii, osobiscie zawsze mialem karty nvidii ( nie licze voodoo i tego co przed era 3d ). 4,5 roku temu kupilem gf2gts - serie fx ominalem, wiec nie mam powodow do narzekan - obecnie gf6800gt <- mam nadzieje ze styknie na ponad 2lata. Co prawda Elder Scrolls IV mnie przeraza jakoscia grafiki i jeszcze sie moge zdziwic
A co do tego czy ati, czy nvidia - to obie sux, ale nie ma lepszej alternatywy. Obie robia w ch.. konsumenta kiedy tylko moga.
co do prockow zalezy do czego, do niczego - celeron, do gier - amd, do grafiki - p4 <- tak ogolnikowo
PS. Tak jak myslalem szerzysz herezje.. przynajmnije jezeli sprawa dotyczy ost cata 4.12 .. no chyba ze chodzi o optimized drivers - ktore poprawiaja dzialanie niektorych gier w opengl ( no ale daleko im do jakosci sterow nv ) w linuxie wiocha jak byla tak jest nadal.