wkleje jeden watek z pewnego serwera
http://moongate.pl/
Upgrade - pierwsze decyzje.
~ Melantus @ 12:32 - 31/01/2005
W nawiązaniu do poprzedniego postu -- skłoniłem sie jednak ku przejsciu w strone konfiguracji opartej na Xeonach. Szkoda mi poprostu wyrzucac pieniązki na coś co moze nie spełnić naszych oczekiwań. Wole zatem 100% nakładów pierwotnie zakładanej konfiguracji wydac na 40 czy 30% czegos lepszego niż wtopić te środki w błoto.
Zakładam zatem, iz docelowo konfiguracja szkieletowa maszyny miałaby wyglądać nastepująco :
Procesor Xeon 2,8 lub wyższy (byc moze 2 procki) na płycie Intel SE7520BD2 Brandon + Windows 2000. Być moze niezbędnym bedzie dodanie do tego ramu (nie wiem czy obecne kosci DDR z serwera będa na tym hulały) oraz 2 hdków (co najmniej). Kwota którą trzeba bedzie przeznaczyc na ten upgrade wynosi w mojej ocenie w granicach 5.000 PLN
Dopiero po upgrade miec bedzie miejsce premiera najnowszego publisha.
Z uwagi na konieczność wydatkowania tak duzej ilośc środków na zapewnienie wreście stabilnej konfiguracji ogłaszam specjalna promocję w ramach systemu DONATE. Osoby, które do 15 lutego 2005 wplacą poprzez donate na rzecz rozbudowy serwera do Xeona wybrane sumy, otrzymują mozliwośc doliczenie dodatkowo 30% wartosci z przeznaczeniem na wybranie nagrody z donate (np przy 300 PLN wplaty -- wybierasz sobie za 400 zeta, przy 100 zetach otrzymujesz donate za 130 zeta) . Nadto pięć osob , które dokonają wpłat w w/w okresie łącznie najwyższych sum mogą liczyć odemnie na dodatkowy bonus tj.
- mozliwośc dodatkowego wyboru do 50% wartosci wpłaconego donate za wpłate najwyższą,
- mozliwośc dodatkowego wyboru do 40% wartosci wpłaconego donate za wpłate drugą i trzecią co do wielkości i
- mozliwośc dodatkowego wyboru do 30% wartosci wpłaconego donateza wpłate czwartą i piątą co do wielkości.
Oznacza to, iż możliwym jest łącznie otrzymanie nawet 80% bonusu do kwoty wpłaconej!!! Do wyliczenia sumy wpłaconej przyjmuje się tylko wpłaty dokonane (data stempla) od 31 stycznia 2005 do 15 lutego 2005. Dane wpłacających i ich wybory w donate pozostają rzecz jasna anonimowe.
Z uwagi na upgrade serwera opózni sie premiera publisha. Nastąpi ona dopiero po zakonczeniu prac rekonfiguracyjnych. Zachęcam również do dyskusji na ten temat na forum pod linkiem
http://moongate.pl/board/viewtopic.php?t=1682.
to sie nazywa firma
konkurencja dla OSI
piszcie wasze odczucia w tej sprawie
a i dodam ze niedawno zmieniali sprzet ofcorz na koszt grajacych
wszyscy choc troche znajacy Run Uo itp wiedza jaki konfig serwa jest potrzebny zeby utrzymac max 100 graczy