Clannfear napisał(a):
No to pieknie ze GW jest dynamiczne. Skoro ci sie WoW znudzil, a GW podoba, to mam nadzieje ze w moim przypadku tez tak bedzie. Poza tym uwielbiam PvP, wiec wiem juz w co bede niedlugo grał
Powiem tak, zanim zagralem w GW bylem bardzo sceptycznie nastawiony do PvP w grach RPG, jakos zawsze wolalem sobie expic, explorowac, szukac lepszych przedmiotow itd, byc moze dlatego, ze kazda RPG w aspekcie rywalizacji multiplayer byla po prostu kiepska, wszystko zazwyczaj sprowadzalo sie do tego, kto ma wiekszy lvl, lepszy ekwipunek czyli po prostu kto spedzil DUZO wiecej godzin przy danej grze.
Brakowalo dynamizmu, wiekszych mozliwosci taktycznych, wszystkiego co zapewnialy gry FPP.
Ale to bylo do czasu, az zobaczylem pierwsze wzmianki o GW (a bylo to dosc dawno), autorzy caly czas wspominali, ze glownym celem jest rywalizacja online i choc na poczatku ich zamierzenie wydawalo sie dla mnie zupelnie niezrozumiale, to postanowilem baczniej sledzic wydarzenia, ktore dotyczyly tej gry, w koncu byli pracownicy Blizzarda zapowiadali rewolucje na przezywajacym boom, rynku masowych gier online.
Pierwszy raz mialem okazje zagrac w GW bodajze w listopadzie i po prostu gra mnie zaszokowala, okazala sie po prostu wspaniala, zdalem sobie sprawe jak bardzo sie mylilem, takiej rozgrywki PvP jeszcze w grach RPG nie bylo, wreszcie skupiono sie na grywalnosci, a nie na ciaglym i zmudnym koszeniu potworow.
Czeka nas w koncu gra, ktora pchnie ten obecnie nieco skostnialy gatunek do przodu i wiem jedno, bede jednym z tych, dla ktorych ta wspaniala przygoda sie zacznie.