Aenima napisał(a):
Od kiedy to duel z użyciem potów jest nieuczciwy od kiedy jest przyjete ze nie uzywa sie potow, to tak trudno to pojac?
Co najwyżej może to być kwestia etyki, a nie uczciwości. Poki co wow w EU dopiero raczkuje więc o ogólnie przyjetych zasadach niema co mówić (chyba, że o zasadach przyjętych w jakichś innych grach, które sporej części grających w wow'a są pewnie obce), jesli takie zasady jakie tu przedstawiacie przyjmą się w wow'ie (eu) to nie widzę przeszkód by się do nich stosować.
Kabraxis napisał(a):
ENOWE - nie chodzi o zasady na EU czy US tylko o ogolne zasady przyjete w MMORPG od czasow juz jak ktos wspomnial UO.
Tak samo jest w multiplayerowkach nie massive (np. w Diablo).
Od zawsze bylo ze sie potow nie uzywa i nie tworzcie nowej filozofii.
W UO na OSI grałem stosunkowo niedługo, n-lat temu więc mogę się mylić ale nie używanie potów w duelach było podyktowane mechaniką gry, w wowie co byś nie zrobił, to w duelu nie wypijesz kilkunastu potów, bo się nie da (cooldown), więc wynik wali nie zalezy od tego ile mikstór masz tylko jak ich uzyjesz. W wow mechanika jest inna, więc zasady mogą (aczkolwiek nie muszą) być także inne.
ArteC napisał(a):
Jak ktos traktuje duele z sojusznikami jak walke PvP, gdzie musi zawsze byc najlepszy i niepokonany, to jego sprawa, dla mnie nie czuje klimatu gry.
Nie wiem czym są dla was duele, przyjemnościa/bezpieczną namiastką PvP nie wymagającą speceru do heralera po przegranej, czy nakładów finansowych w postaci potów/sposobem na nude/zabicie czasu/możliwością sprawdzenia czegoś w walce/zmierzenia się z kimś.
Dla mnie duel jest idealnym sposobem sprawdzenia jak co działa w walce, jak i kiedy tego używać, chwilowo w duelach potów nie uzywam bo te najciekawsze są jeszcze dla mnie niedostępne, jednak jak tylko je zdobęde będe chciał sprawdzić jak działają, a wynik duelu mam głeboko w poważaniu, nie mam potrzeby budowania sobie ego jakimiś pojedynkami.