Mark24 napisał(a):
Do tego trzeba pamiętać cały czas, że płatne mmorpgi są dla dorosłych pracujacych ludzi (takich jest cały czas znaczna większość w mmorpg) a nie dla dzieciaków z podstawówki (tacy grają w Tibię i inne shity).
No powiem, że takiej głupoty dawno nie czytałem.
Tak jak to napisał ktoś wyżej - w bardziej rozwiniętych krajach [Niemcy, Austria, Anglia, USA itd. itp.] karty kredytowe ma dużo większa część społeczeństwa niż w Polsce.
Mark24 napisał(a):
karty kredytowe nawet w bardziej cywilizowanych krajach nie są dla każdego. Oczywiście że jest większa dostępność ale dzieci w dalszym ciągu nie mają własnych kart kredytowych.
Ale nikt nie każe dzieciom mieć CC, żeby grać w mmorpgi. Wystarczy, że ich rodzice mają.
A jeśli chodzi o monthly fee, który jest chyba głównym problemem wszystkich whinerów grających we free mmorpgi, to tam po prostu on nie istnieje - 12$/€ to dla nich jak splunąć.
Dzieci mają taką fanaberię i dostają mmorpgi/na mmorpgi.
Bycie dorosłym i pracowanie to akurat żaden argument :x
Edit do powyższego:
Cytuj:
zalety darmowych mmorpg (pirackie servy platnych mmorpg)
+ masz swietna gre za calkiem darmo
Chciałeś napisać - "masz mały % świetnej gry całkiem za darmo". Bo nie licząc RO i L2, pirackie serwery większości nowych mmorpgów są strasznie biedne.
Cytuj:
+ spotykasz wielkie ilosci osob i z calego przekroju spolecznego
W płatnym też... No i?
Cytuj:
+ mozesz spotkac servery calkiem zmieniajacy sposob rozgrywki
Skoro nie podoba Ci się sposób rozgrywki, to czemu nie pograć w coś innego >_>
Cytuj:
+ zakarzydm razem wlacajac gre przechodzi cie dreszyk, czy moje konto jest, czy niedostalem bana, czy nikt nieokradl mojej postaci
Mam nadzieję, że to było pisane z przymrużeniem oka...
Cytuj:
+ wspaniali GM niososacy bezinteresowna pomoc i dziekujacy graczamo za granie na ich servie itp. itd
Kiedy mają dobry humor. W przeciwnym wypadku mają Cie gdzieś, bo w końcu nikt im za tą robotę nie płaci.
Cytuj:
minusy:
- trzeba placic
Ciekawe, czemu nikt się nie denerwuje, że abonament TV też trzeba płacić.
Cytuj:
- spotyka sie pracujace dorosle osoby, kture twierdza, ze wszystkie darmowe mmorp sa gorsze od najstarszego platnego mmorp
Patrz, jakoś gram na płatnych servach, a dorosły nie jestem. I tym bardziej nie twierdzę, że wszystkie darmowe mmo są gorsze od najstarszego [?] płatnego [jeśli miałeś na myśli ultime, to jest to pod względem rozbudowania w dalszym ciągu najlepszy MMORPG].
Różnych ludzi spotkasz wszędzie.
Cytuj:
- spotykasz 12 letnich hamburgerow co to jest ich pierwszy w zyciu mmorp
Na prywatnych to samo, z tym, że nie odchodzą, bo nie trzeba płacić [o czym nie wiedzieli w przypadku "ich pierwszego płatnego"]
Cytuj:
- spotykasz innie osoby kture maja cie gdzies a jest ich tysiace, milony,
"Nie to, co na prywatnych, gdzie każdy się zatrzyma, żeby z Tobą porozmawiać"