Zasady :
1. Razem idziemy na ENM - BC, razem robimy questy na item do walki.
2.
Podział Dropów v 1.0 :
To co wypada sprzedajemy a kase dzielimy do czasu kiedy zacznie obowiązywać pkt. 3
Jesli ktos będzie chciał zachować sobiejakis droop, ale tylko na własny użytek nie do sprzedania, wtedy albo spłaca wartość itemu pozostałym albo nie partycypuje w podziale zysków do wartości itemu który zatrzymał. Można by umówić się np na rabat dla członków naszej grupy powiedzmy 20% przy zakupie danego itemu.
Przykład :
Wypada coś wartego 100 gil, taka cena na AH. Osoby z grupy mogą to nabyć na własny użytek za 80 od grupy, czyli realnie kosztuje go to 64 gil [ 80 gil / 6 ], jesli z danego runu wypadnie powiedzmy itemów za 600 gil to na każdego przypada 100 gil, ale ta osoba dostaje 36 gil [ cała kwota - wartość tego co zatrzymał ], pozostała kwota czyli 564 gil do podziału na 5 osób.
3.
Podział Dropów v 2.0 :
Obowiązuje dopiero jak cena materialu na JSE spadnie do jakiegoś sensownego poziomu - Podział Drop'ów : Jesli wypadnie item potrzebny do zrobienia JSE dla któregoś z członków grupy - zatrzymuje to ta osoba, bez dopłat opłat itd. Jesli ma już komplet materiału na swoj JSE - 7 sztuk jeśli dobrze licze - to wtedy każdy nastepny sprzedajemy a kase dzielimy.
Jesli wypada coś co nie jest składnikiem JSE dla żadnej z osób bioracych udział w zabawie - sprzedajemy a kase dzielimy. Mozna zatrzmać tylko matariał na JSE dla profesji która sie bierze udział w walkach - żadnego odkladania na pózniej bo mam profesje na lv 40/60 i kiedys mi sie to przyda.
Każdy robi ze swoimi itemami co chce do czasu kiedy uzbiera komplecik, jeśli np nagminnie bedzie wypadał item do JSE dla RDM to wtedy każdy ponad potrzebny komplet idzie na AH a kase dzielimy na wszystkich.
Edit : Zmiana zasad. Pasuje to co napisałem ?