Witam. Mam na imie Gracjan i mam 16 lat. Niedawno gralem w taka gre MMORPG "Tibia". Moze ktos zna ten tytul. Jest to gra o nienajlepszej grafice, lecz pozwala na wiele kombinacji. Mozna byc Rycerzem, Paladynem, Magiem lub Druidem. Kazda z tych postaci ma swoje mocne i slabe strony... Poziom umiejetnosci jest tutaj nieograniczony... Mozna w tej grze wiele zeczy robic, poznawac, wlaczyc z roznymi potforami, zdobywac, kupowac lepsze bronie, zbroje ... Ale nie o grze przyszlo mi tutaj pisac . W sierpniu 2004 roku po zalozeniu internetu zaczalem grac w ta gre. Na poczatku nic nie rozumialem w tej grze, lecz kolega nieznajomy mi pomogl i tak rozpoczalem przygode z Tibia. Do wrzesnia osiagnolem juz 13 poziom (troche dlugo) ale to dla tego ze czasto mnie inni gracze zabijali, lub tez potwory. Mialem juz duzo zeczy, wiec mnie ktos shackowal, nie mailem juz nic. Zalozylem se nowa postac i powiedzialem ze bede nia trenowal umiejetnosci zeby mnie tak latwo nie zabijali. W pazdzierniku zaczalem rozumiec co ja robie. Ze szkoly przychodzilem, nic nie jadlem, nie pilem, tylko wlaczalem komputer i tak siedzialem do 23-24. Nie odrabialem lekcji, nie uczylem sie, matka mowila mi ze wpadlem w nalog komputerowy, ale ja sie tego wyrzekalem... Zle robilem wiedzialem, ale to bylo silniejsze ode mnie. I tak do stycznia tego roku, az w koncu cos sie przelamalo i zaczalem grac w strzelanke Call of Duty(do tej poory gram ) I powtorzyla sie powtorka z rozrywki... Bylem dobry wiec zglosilem sie do Clanu(taka gropka osob grajaca razem) i mnie przyjeli. A ze bylem dobry to caly czas gralem i sie szkolilem, patrzylem na taktyki innych osob, i bylem coraz lepszy. Teraz mamy wlasny server, wiec caly czas na nim siedze i gram, powtarza sie sytuacja jak gralem w Tibie...
Wiec APELUJE do mlodziezy, rodzicow, opiekonow zeby mowili swoim dzieciom co robia zle, ze maja nalog, i zeby walczyc z TYM. Ja nie chcialem sie przyznac i tak sie oposcilem w nauce (z wzorowego ucznia ze srednia 5,00) tak ze ledwo co zdalem. Wiec mlodziezy walczcie ze soba, opanujcie swoja manie grania, przez SAMO granie nie ma przyszlosci. Przez nauke zdobeziecie wieksze doswiadczenie, bedziecie mieli lepsze umiejetnosci wiec rzuccie gry komouterowe, i wezcie sie za nauke. Komputer ma bawic, a nie wciagac jak nalog... Wic zastanowcie sie nad swoja przeszloascia...
_________________ Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me
|