Vorten napisał(a):
Mylicie się panowie, pally rozwala maga jak chce i kiedy chce
. Po prostu czekam sobie az wpakuje we mnie wszystkie te swoje piekne zaklecia biegajac za nim i wale go 1h mieczykiem z shieldem (mam wtedy jakies 2800 armora na 34lvl teraz chyba nawet troche wiecej) lub w zaleznosci od humoru 2h macka.
lol każdy mag który pozwolił ci się pukać w plecy musiał być idiotą...
Honestly... Blink + frost nowa i prawie nonstop jestem poza twoim zasięgiem
Vorten napisał(a):
Magowi mana skonczy sie dużo szybciej niż mnie i w dodatku ja uwielbiam wrecz byc zamrazanym podczas walki. Zwykle dzieje sie tak, jak jestem blisko niego - on mnie zamraza i odbiega - a ja juz wtedy sie lecze bo wiem, ze przez 1-1,5sek mam spokoj i znowu jestem z hp na plus.
pfft i znowu jakiś nierozgarnięty mag... Jak robię frost nova na kimś kto głównie jest mele to nigdy nie odbiegam na max dystans bo zanim to zrobię to frost nowa już jest prawie skończona i zyskuje max 1 strzał zanim do mnie dojdzie. Zwykle po prostu cofam się krok poza zasięg broni i wtedy wpakowywuje np pyroblast (6s cast ale dmg wyczesany) albo 2 fireballe a zaraz po tym np fire blast (instant) jak się uwolni z novy to blink w jakieś losowe miejsce (ale nie przed przeciwnika) i mam 1s zanim się gość rozgarnie w sytuacji (jeżeli potrafi walczyć z magami) + ze 3 na dobiegniecie. Przed blinkiem mogę jeszcze wrzucić cone of cold wtedy będę miał 6s zanim gość do mnie dobiegnie
Edit: a co do many to nie widziałem jeszcze maga, który chodzi bez mana potów, poza tym mag na wyższym lvlu ma klejnociki ktore mu jakąś tam małą część many przywracają + jest jeszcze spell w który może mi niemalże całą mana przywrócić
Vorten napisał(a):
A jak mam krytyczna sytuacje to daje divine protection i... znowu sie lecze,
counterspell i możesz się leczyć... ale bandażami ;p
Vorten napisał(a):
po czym podbiegam i w tym momencie zwykle magowi zostaje okolo 1/3hp
Dobry mag w ciagu 8-10s potrafi zadac około hmm 1.5+k dmg (mówie o magu na lvlu 42 bo taki mam teraz) jesteś pewien że to nie tobie się pierwszemu hp skończy?
Vorten napisał(a):
i jestem w 100% pewien wygranej. W trakcie walki oczywiscie idzie stun i caly czas mam odpowiedni czar dajacy mi szanse na 2s stun przy uderzeniu.
Tyle że blink wyrywa ze stunt ;p zresztą jak ci powiedziałem dobry mag da ci dojść do siebie góra na 1s może 2s i potem odskok
Nie mówię że kłamiesz... Ale musiałeś z jakimiś wyjątkowo nędznymi magami walczyć... Oczywiście kasa mele może naprawdę zgnoić porządnie maga, jeżeli coś mu pójdzie źle w spellach czy pogubi się lekko i np nie to użyje, co trzeba, ale mimo wszystko mag jest trudnym przeciwnikiem chyba dla każdej klasy poza rogue (jeżeli da się podejść) który przy szczęśliwym łudzie może go po prostu zabić zanim ten coś zrobi..
Pozdrawiam