W Swamp of Sorrows jest "Lost Suplies" na level 40, na 57 zrobilem sobie testowo, żeby zobaczyć ile dostanę reputacji i dostałem... 3.
Do Darnassus się robi "Morrowgrain to Darnassus" i "Morrowgrain to Feathermoon Stronghold", ona na lvl 50, zajmują więcej czasu, dają niewiele reputacji, ale można robić je "przy okazji".
Reputacja punktowo wygląda tak:
- Neutral -> Friendly - 3000
- Friendly -> Honored - 6000
- Honored -> Revered - 12000
- Revered -> Exalted - 21000
Dla Stormwind zrobiłem chyba wszystkie questy i mam ok 2000 w Revered, czyli jak ktoś ma ochotę na konika, a nie jest ludziem, to trzeba biegać na 38-40 z SoS do Nethergarde i nosić skrzynki. Zdaje się, że wtedy jest 20-25 reputacji. Najlepiej dobić do 40, kupić mounta i nic nie zabijać do czasu zrobienia Exalted w SW.
Zrobienie Exalted w Darnassus dla nie-elfów wymaga alta, który będzie w wolnym czasie robił Morrowgrain i wysyłał do nas, a my będziemy tylko oddawać quest.
edit: Tzn robić reputację trzeba na innej postaci niż gramy, bo nie można levelować przez kilka tygodni, żeby w ogóle o tym myśleć
A najlepiej to poczekać do następnego (albo jednego z następnych) patcha i poszukać nowych 60-levelowych powtarzalnych questów.