Powiem tak, pierwsze początkowe lvl craftu opieraja sie imo na farmie farmie i jeszcze raz farmie. Jeśli kogos stac kupować po 20k stack beewax to 200k robi się bardzo malutka sumką. Ja swoje materiały w więkoszości zafarmowałem, dokupując tylko to co traciłem w lostach. Niestety o farmoawniu niektórych itemów możesz zapomnieć ze względu na lvl, ja to robiłem na lv 60.
Te syntezy do lv 6 na tsurara najszybciej jest odsprzedać do npc, strata nieduża. Ice cluter to około 1k, destiled water to 140 gil za stack, 2 stacki soli to jakies 500-700 gil, npc płaci za 1 tsurare 10 gil, z 1 syntezy wychodzi 10 sztuk, czyli wkładając około 1700 gil mamy 12 syntez i maxymalnie odzyskamy 1200 gil od reki nie liczac lostów itd. Trzba przyjąc lost rate około 20-30% no maksymalnie 40% przy robieniu skilla choć akurat alchemia ma mało lostów spośród kraftów z którymi się zetknołem. Dalej, czasem można odsprzedać ludziom na ls-e niektóre produkty po cenie materiału, jak sądze Rhae kupi stack { 99 } tsurara, ja zresztą też za cene zbliżoną do 2k gil.
Dalej, warto kupować niekóre materiały w guild shop-ach, cena jest naprawde atrakcyjna w porównaniu do ceny z AH { przykład : Bone chip 1300 w guild za stack, 3000 na AH } Co mi przypomina że muszę oddać kasę galnowi za te 5 stacków kosci
Z konkretnymi pytaniami co gdzie i jak in game pls.
Ja osobiscie dysponuje rozpiska gdzie jakie towar moge kupic oraz kiedy, poineiważ towary pochodzenia conquest vendor maja zmienne miejsce dostepności a wrecz czasmi nie są wogole dostępne.