Huck, Cermet Chunk mozesz robic dla zabawy i kasy. Stok ma racje, jesli nie masz wlasnego materialu, koszta sa zadrogie.
Moja droga powyzej 50 capa wygladala tak:
52 - Silver Bullet x 33 (GS 24) (fire/Silver Ingot+Firesand)
56 - Sleeping Potion (water/Chamomile+Sleepshroom+Poison Flour)
60 - Hi-Potion (water/Sagex2+Malboro Vine+DW)
61 - Glas Fiber (fire/Flint Stonex8)
62 - Venom Dust (lightning/Orge Eelx2) zatrzymujemy produkt do nastepnych syntez
56-62 mieszalam w zaleznosci od materialow, czyli robilam z przeskokiem 4-5 lvl cap. Uwaga! Wszystkie Hi-Potionki i Ethery daja wiekszy wzrost cap skilla przy podejsciu i roznicy 2-0 do capa (0- uznaje za porzadany cap, mam na mysli 2 capa do np.52). Zas, jak je robimy wczesniej w odleglosci 5-0 rzadko rosnie skill, ale nie mamy strat w materiale.
65 - S.H.Fishing Rod (light/Bkn. Single Rod) wedki zawsze sa oplacalne, lecz czasami sa straty finansowe w rozdzielczosci kupie/sprzedam (jesli w tym samym czasie z 10 osob robi to samo
)
68 - Venom potion (water/Venom Dust+Mercury) ja tego produktu pozbylam sie, Stok mial inne podejscie
69 - Hi-Ether - (water/Bat Wingx4+Dried Marjoramx2+Dryad Root+DW)
69 - S.H.Fishing Rod (fire/Carbon Fiberx5+Glass Fiberx2) droga synteza, ale jak sie ma nadwyzke w materialach z HQ, to skill na wedkach zawsze rosnie b.dobrze.
72 - Paralysis Dust (lightning/Puffbalx2) zatrzymujemy produkt do nastepnych syntez
77 - X-Potion (water/Sagex2+Hicteyes Eye+DW+Reishi Mushroom)
78 - Paralyze Potion (water/ Paralysis Dust+Mercury) ta synteze mieszalam z X-Potionkami w odstepie 4-0)
81 - Bld.Bolt Headsx6 (wind/Bronze Ingot+Beastman Blood+Revival Root)
Jak widac, dla osob z WW craftem Alchemia jest interesem bez strat.
zapraszam.
Moje skilowanie Alchemy lekko sie rozni od przepisow Stoka, wiec, jesli ktos wyrazi checi je poznac w capie 0 - 50, to dajcie znac, z przyjemnoscia podziele sie doswiadczeniem.
Pozdrawiam.