karman napisał(a):
Totalnie błędne wnioski Stok....
1. Z tego co wiem nikt nie tworzył "alternatywnego ls dla CC "
No ale takowy powstał ... piep@#$^ SE rozdaje perełki i werbuje ludzi z innych ls-ow
Cytuj:
2. Nikt też nie traktuje A4 jako nowego polskiego lsa. Wręcz przeciwnie ja
mam perełkę A4 a cały czas jestem na CC.. i z tego co widzę wiekszość też.
Skoro nikt go nie traktuje jako nowego polskiego ls-a to czemu jest nowy i polski.
Cytuj:
3. Nikt też się nie obnosi z tym że stworzył alternatywny polski ls. ( dziwny to zarzut tym bardziej że poprzednio zarzucano właśnie to że jest ukrywany ! )
Teksty w stylu switch pearl, ide stad bu tu nudno itd ...
Cytuj:
4. Nie wiem komu zadawałeś pytanie czy jest w " nowym polskim ls " . Pytałeś czy jestes w nowym lsie. A nawet jeżeli czasem dodałeś polskim to kazdy z zainteresowanych wiedział o jaki ls chodzi niezaleznie jak podchwytliwie zadałeś pytanie. Czepianie sie wtedy o słówko swiadczyłoby o tym że ktoś sie wymiguje ... , że może faktycznie ukrywa cos złego itp. A tak nie jest. Na pewno odpowiedz że tak , nie świadczyła że ktos traktuje A4 jako konkurencje dla CC.
Ja traktuje przynaleznosć do drugiego - alternatywnego - polskiego ls-a jako wprowadzenie podziału pomiedzy Polaków grajacych na Ramuh na tych co sa w A4 i tych co nie są w A4. A4 nie jest zadaniowym ls-em, jest drugim polskim ls-em.
Cytuj:
Najbardziej przykre jest to ... że mimo zapewnień ludzi którzy stworzyli sobie A4... TY najlepiej wiesz dlaczego powstał . !!! TY mówisz ze ich argumenty są wyssane z palca....! Po co ??? Po co ktoś miałby Ci kłamać??.. Jakby chciał stworzyć "alternatywny polski ls" i werbowac do niego ludzi mówiłby chyba zupełnie inne argumenty!! Straszne ..... TY tylko wiesz naprawdę jak go traktują osoby w nim zrzeszone... I nie pomagają tłumaczenia i zapewnienia. TY wiesz swoje. Ty nie tylko im nie wierzysz ty ich traktujesz jak trędowatych wpisując ich na Blist .........
Hmmm po tych kilku dniach ja nie widzę żadnego podziału. Jedyny jaki jest masz więc tylko Ty u siebie, bo go sobie sam robisz.
Ja się opieram na tym co mi podpowiada moja logika, na doświadczeniu wyniesionym z innych mmorpg oraz doświadczeniu zdobytem wraz z wiekiem.
Z tego doświadczenia wiem że najlepiej rozmawia sie na party chat przed walka, na tym party tez ustala sie taktykę. Umówić można się na tell. Jest to prostsze rozwiązanie niż ls tak naprawde.
Jedyne czego nie mozna osiagnać na pt-y badz aliance chat to przebywanie we wspolnym gronie wlasnie poprzez ls, tylko we wspolnym gronie. Czyli inaczej mowiąc, jesli mi dany ls smierdzi to ide na inny.
Ls zadaniowy jest potrzbny wtedy kiedy potrzeba zintegrować działania duzych grup ludzi - ponad 18 osob.
Jak wiadmo CC nie ma żadnych określonych zasad, i ich chyba nie będzie miał. Juz to wczesniej było pisane, CC miał słuzyć integracji polski graczy na Ramuh, nie miał być RP ls-em ani nic w tym stylu. Zadajcie sobie pytanie czemu Xavery i inni pojawiają sie na CC skoro maja kilka innych ls-ów, nie tylko zadaniowych.
Ja ich nie traktuje jak tredowatych. Dla mnie ich nie ma ingame poprostu.
Koniec wywodu.