Wracając do tematu.
chciałem coś napisać o farmerach i ekonomii na Bartz .... więc pisze
looknolem na orphusie i widze kolejny topic o farmerach -nawet nie komentuje- ale z ciekwości looknolem na IGE sprawdzić czy potwierdzi sie moja teoria - i prosze zgadza sie cena adeny leci w dol 99$ za 20mil
gorzej z wnisokami bo albo ludzie kupują mniej albo IGE idzie na ilość (znajdą się maniacy posiadania full A grade Eq przed końcem maja pomimo levelu <70) [ja osobiście bym leciał do 75 i subclass robił więc automatycznie A grade Eq schodzi na 2 plan], a może chcą zachęcić nowych ludzi do kupna adena (mało kasy na D grade eq a potem to jakoś w krew wejdzie
)
A co do ekonomii - pomimo wzrostu cen surowców gotowe itemy idą w dół (B crystal poleciały w miesiąc o 2k i BSS też co widać) B Weapon scrolle chodzą już za 2.4mil (2tyg temu jeszcze za 3mil) przecież więcej ich nie zdobywają - A weapon mimo swojej klasy nie sa najlepsze (brak SA/kiepskie SA/brak enchantów)
Może sami ludzie dali sobie spokój z ebay (było sporo czasu na zgromadzenie kasy na A itemy a i liczba amatorów też ograniczona no i weapon z questa mozna dorwać) bo zobaczyli czym to się kończy (i choć mogę powiedzieć że może mógłbym się szarpnąć na 99$ [ale nie więcej:P] i dopakować swoją postać to wiem że sam bym tego najbardziej żałował - może inni zaczeli też tak mysleć) i farmerzy prubują poprze zawyżanie cen wymusić posiadanie więcej kasy - i im to średnio wychodzi.
A to jedyny skuteczy sposób by ich przegonić.
Jak ktoś ma teoriie/własne obserwacje to prosze ... feel free
No jak już się rozpisałem to temacik Farmerzy i C3 dojdą nowe dungeony (jak duże??) [no właśnie chłopaki nic o nich nie piszecie w raportach z PTS] farmerów nie ubędzie ale się rozproszą bo aa będzie cennym towarem - na początku na pewno i chyba tak zostanie - a pewno inne bajery będą sporo cenne
Co z tego wyniknie:
farmerzy otwarcie włączą się w GRE [jak by teraz się zebrali to by spokojnie zamek przejeli ale to spowodowało by konsolidacje graczy większą niż cokolwiek teraz dla amerykanów byłoby to jak spoliczkownie - i chinole o tym wiedzą] bo aa będzie za runy/mantry (a chyba nie trzeba nikomu z bartz-a uświadamiać jaką siłą dysponują (+organizacja)) a że oni są w Twill to ally z zamkami moga mieć ciężkie chwile co jednak może wyjść serverowi na plus (może bo albo będą z nimi walczyć albo od nich kupować/dołanczać do dawn)
I jeszcze raport z mojej prywatnej wojny z chinlami w Giran - już kolejny raz zgłosiłem łamanie przepisów (spam też pod to podchodzi - tak wyczytałem w grze
) z używaniem porgramu do wysyłania komunikatów do gry za regularnie i za długich (co ku... widać gołym okiem) ostatnio gm mi nie dopowiedział wogóle (byłem w grze ponad 3h) dostałem tylko msg przy powtórnym loggowaniu że się zajmą/ukarają/ble ble bla bla
w ten weekend ostatnie pokojowe podejście - później mail ze screenami do NC będę słał (ma ktoś moze maila do Ash-a tudzież innej jakiejś osoby od której dostał odpowiedź)
jak pozostanie bez reakcji to przygotuje piękny pościk i wyrzuce na każde (oficjalne też) forum które dotyczy L2 - poczekamy/zobaczymy
KONIEC