To i ja dodam moja opinie na temat WC i OL
Ogólne zastosowanie
- WC i OL są najlepszymi bufferami w pvp w pve prophet wypada troszke lepiej (lepsze buff-y a raczej więcej) ale nic za darmo prophet jak rozda buffy to wlecze się za party i siedzi jak tylko może by mane zebrać - inna działalność jest tylko okazyjna. Jak faktycznie w C3 wejdzie party 12 osobowe to prophet z maną może nie wydolić
A WC i OL - ich to rybka ile osób jest w party i buffy dają szybciej (przy 12 osobach dopiero będzie różnica). No i nie muszą siedzieć na dupie tylko moby łatać i jeszcze heala zapodać jak mobek ma mass atack (stun Karika). Ogólnie wybór ciężki (kwestia jakich masz dd) i jak będzie 12os party to pewno wc i prophet bedą razem ganiać
minusem OL-a jest clan (a praktycznie ally) buff only
- co oznacza że nie może sobie siedzieć w małym klaniku/ally bo tam miło bo może ciężko mu się grać (trudno o party - ale może się myle - jak to jest teraz Vanquish a jak bywało jak byłeś bez klanu??) ale dostanie restor CP więc kolejny + dla niego w pvp [OL miał być/jest profesją chyba do sige/clan war itp gdzie gania się w clan party]
no chyba nie musze mówić o hp buffera WC i OL biją na głowe propheta a to jest ważne w pvp gdzie instytucja tanka nie istnieje
WC i OL to najciekawsze postacie w L2 - jak grywalne nie wiem
broń: każdy walczący jest mile widziany ale WC i OL to 2 liga DD (im wyższy level tym większa róznica) ale widziałem zarąbisty patent WC miał 2h staff (czytaj niezły atak i stun) z SA Bless Of Body - rzucał menatl shield-a na tank dopóki nie zaskoczył [tylko ile osób to doceni
] no i na pvp sie zda
TATOO - tu nie będę się wypowiadał bo sam nie wiem co na siebie dać (z wyjątkiem -4int +4wit) [ale ja chwilow mam problem z głowy bo nie mam kasy
]