Alekde napisał(a):
@Pieszczoch
RAID dużo daje jak masz naprawe podniesione na maxa ustawienia. Prawda gra bez AA i AF chodz super i bez raidu zapewnie. Ustaw szystko max + dodaj AA8S i AF16 i zobacz. Wogóle to bez GF6800U/ R850XT to wątpie czy ci to pojdzie chyba ze slajdami
A jeśli już to bez dysków szybkich to 1GB ramu jest za mało. 2GB ramu to już optimum do grania w tych ustawieniach. Dla przupomnienia dodam że moja grafika ma 256 MB pamięci GDDR3 taktowanych @1,4Ghz + rdzeń 490 MHz. I powiem Ci ,że i tak dyski świecą się cały czas. Bez raidu na 100% było by stop klatka czasem.
Nie rozumiem cie chlopie. Po co grac z AA i AF na rozdzielczosci 1280xXXXX, glow effekt itp oraz z detalami z wysoka rozdzielczoscia?
Przeciez to daje prawie zero roznicy, albo juz lepiej uzyc 1600x1200, duzo lepiej wyglada niz AA.
Druga sprawa to AA i AF nie wymagaja zbytnio duzej pracy dysk-ram-vga, wiec dalej to nie to.
Trzecia sprawa, to lepiej przestac szpanowac sprzetem. To do niczego nie prowadzi, ja mam zlotego slonia w domu...
Nie mówie że wartko kupować procek za 2k. Po prostu przy tej grafice co mam i dużego oddawania ciepła nie opłaca mi się przekraczać granicy więcej niż 4GHz poprzez przetaktowanie. Moj rekort to 1180 FSB
Nice, ale z tego co wczesniej wyczytalem to masz znajomych w sklepie/hutrowni (no ja mam kuzyna
), widocznie duzo na tobie zarabiaja, poniewaz Ja mam 3ghz PIV podkrecony do 3.60 na wiatraku za 130zl, temp procka nie przekracza 60 stopni (w najgorszych warunkach), chlodzenie obudowy 3 wiatrakiami i wewnatrz mam do 30 stopni (powietrza), oraz ram 30-35 stopni, grafika roznie od 30-50 stopni.
Juz nie bede podawal roznicy cen.
A RAID jest dopiero zauwazalny przy pracach ciezkich, serwerowych itp. Takie cos przydaje sie do programow graficznych i obrobki video, a to ze ci dyski pracuja to nie znaczy ze RAID daje im wielkiego kopa. Poprostu przedluzaja czas pracy, wylacz samego SMARTAa to rzadziej dysk uslyszysz. edit: ooops chcialem napisac "nie zobaczysz czerwonej lampki" rororo
Zeby nie bylo ze sie na ciebie uwzielem, poprostu duzo sprzecznosci tu widac.
EDIT2:
Wogóle to bez GF6800U/ R850XT to wątpie czy ci to pojdzie chyba ze slajdami
Mowisz o WoW? Max ustawienia i ciut mniej niz polowa draw distance w Og 20-30 fps na r9600pro.