mam gnome inzyniera od niedawna (juz 300)
gnome wybralem glownie ze wzgledu na Death Ray, teraz ten death ray spoczywa w banku, bo to nie jest zabawka na wysoki level
fakt robi 800-1000dmg normalnie (moj najwiekszy damage to 1.8k+), ale laduje sie 4 sekundy i w kazdej sekundzie zabiera 100-150dmg nam, czyli w sumie srednio 900 przeciwnikowi kosztem 500 nam, plus nie zawsze zadziala (jakies 20% zauwazylem) co nie zmienia faktu ze nam energie zabralo
moze dla melee klasy to miec uzytek (np gdy jest zrootowana), bo dla mnie jako castera to znajduje lepsze wykozystanie tych 4 sekund
namietnie za to uzywam:
- Gnomish Net-o-Matic Projector (siateczka po prostu, mozna rzucic w biegu i nawet na goniacego przeciwnika z tylu, zatrzymuje w miejscu przeciwnika- zazwyczaj, albo rzucajacego albo obu na raz )- ofensywnie do rootowania gosci na mountach i uciekinierow, a takze do trzymania melee klas z dala, i defensywnie do rootowania mobow ktore sie zagruja na moje heale
- Gnomish Shrink Ray (zmniejsza atak celu o 250 i rozmiar.. zazwyczaj
)- uzyty na potworze moze zadzialac jak powinien, lub zminejszyc atak i rozmiar calego party o 250 a takze zwiekszyc rozmiar i atak o 250, uzywam na wszystkich bossach
- Gnomish Battle Chicken, Mechanical Mithril Dragonkling (Arcanite wkrotce), Masterwork Target Dummy- ot poprostu pomagierzy
- Catseye Ultra Goggles (podnosza stealth detedtion)- wiadomo, jak rokus sie schowa to zakladamy okularki i powinno byc latwiej (zakladam w momencie jak wiem ze rokus jest w poblizu)
generalnie to inzynieria jest dla tych ktorzy juz nie maja co z kasa robic, kosztuje stosunkowo duzo, rynku zbytu nie ma prawie zadnego natomiast przydatnosc jest ogromna, a te zabawki potrafia zmienic przebieg niejednej walki
sa takze zabawki ktorych nie uzywam ze wzgledu na rase- undead (deepdive helmet), klase-priest (mind control helmet)
ehh, duzo by pisac a obiad na stole
ja goraco polecam engi, i teraz chyba teraz wybralbym goblin (pewnie dlatego ze nieznany)