PEYTHON napisał(a):
1) jak juz napisalem wczesniej troche siedze w priv serv i na nie jednym juz gralem. Jedno co musze przyznac to to , ze coraz wiecej sie pokazuje priv serv na enginie C1 ze skinami itemkow z C2 (itemy)
2) oto sie nie boje, napewno mnie ktos przyjmmie do klanu bo doswiadczenia mam sporo w graniu ( duele, clanwary, huntingi )
3) zapewnie wkrotce sie spotkamy na oficjalnym! jestem tego w 100% pewien.
4) jakie sa "klimaty" na serv oficjalnych? Z tego co sie zorientowalem to ceny na kazdym wypadaja inne (za te same itemki ). Wiem ze to szerokie pojecie ale jesli mozecie to chociez kilka zdan napiszcie.
POZDRAWIAM I DO ZOB. NA SERVIE!
Wracając do pierwszego postu w tym topiku. Zanim ktoś cokolwiek napisał dostałeś wyjaśnienie jak się ma priv. do oficjalnego. Podsumowując grając na priv ty jeszcze ani razu nie grałeś w lineage 2. Widziałeś jej grafikę i to wszystko.
Ad. 4) Wracając do różnic między serwerami. Wyglada to tak, że na kązdym serverze panuje inna populcja (z różnych względów) co za tym idzie różne rzeczy mają różną dostępność (widomo, żę gdy gdzieś gra więcej ludzi to łatwiej coś zdobyć, ale i zapotrzebowanie jest większe). Co za tym idzie różne są ceny podstawowych surowców (bo to przeważnie na ich podstawie wyceniany jest przedmiot) - gdy czegos brakuje cena rośnie w góre. Gdy jest czegość pod dostatkiem cena spada.
Tak naprawdę ciężko porównać różne serwery bo trzebaby grac na nich jednocześnie. Każdy ma swoje wady i zalety.
I tak Bartz jest najstarszym i coza tym idziej najbardziej rozwiniętym serwerem - dużo ludzi dużo wszystkiego (itemów, walk, pk, botów - tu dużo jest wszystkiego bo dużo ludzi gra).
Lionna - tak zwany nieoficjalny RPG serwer - tak się kiedyś ludzie chwalili ale co z tego, że jest kilka/kilkanaście klanów bawiących się w rpg gdy cała reszta nie.
Himde - swojego czasu drugi co do ilości grających polaków serwer. Obecnie to trzeba by pogadac z Karolem i resztą.
Teon - Miał to być europejski serwer, koniec końców został tylko i wyłącznie europejski czas wszystkich eventów. Zdecydowanie najmłodszy serwer (powstał na przełomie grudzień/styczeń). Ogólnie nie polecam.
To sewery które się czymś wyróżniają - reszta to po prostu zwykle serwery.
BTW jak szukasz europejczyków to pewnie bartz by cię interesował... masa żabojadów tu siedzi, 4 klany szwedzkie, kupa niemców no i trochę polaków
Ale nie polecam żadnego z czystym sumieniem - po prostu wybierz i graj.
PS. Jako, że grałes na priv. przestaw się oszczędny (pod względem finansowym) sposób gry i zapomnij, że masz o niej jakieś pojecie ,łatwiej się będzie przestawić ^^