Dziękuję za podpowiedzi i proszę o kolejne:). Ok, mój dzielny dywan zrobił pierwsze questy po lądowaniu na Tatooine, spotkał pierwszego przesymaptycznego rodaka, który wspomógł go pożyczką na domek na Talus (wielkie dzięki) i szczerze mówiąc znowu utknąłem. Piszę znowu, bo jest to moje drugie podejście do SWG, pierwsze było krótko po premierze i było... krótkie:). W czym mam problem? Z najbardziej prozaiczną sprawą czyli z kasą. Zacząłem brać misje z terminala typu destroy. Pamiętam, że kiedyś misje z difficulty ok.8 robiłem spokojnie, więc teraz wziąłem 2 misje za 450 kredytów z difiiculty 5 i dostałem łomot, że hej. Fakt, faktem, że walczę ciągle pistolem, który dostałem na starcie więc podejrzewam, że nie jest to imba broń. Skilla mam już prawie 3 z 4 w pistoletach a dwarf nuna mnie masakrują:). Co ciekawe te do misji z terminala są dużo twardsze (lvl 5?) niż te szwendające się samopas niedaleko Mos Eisley. Chcę porobić kilka misji żeby zarobić na skille i lepszy sprzęt, ale przyznam się, że nie mam pomysłu. Zarobiłem jakieś 1500 na chyba najłatwiejszych zadaniach, ale to mi nie starczy na naprawę X31 nawet
. Czy lepszym rozwiązaniem jest rozpoczęcie od misji kurierskich, czy może jak gdzieś kiedyś Xanth radził wyprawa w kosmos i zbieranie śmieci? Wiem, że można zaoszczędzić na kupowaniu skilli, prosząc graczy o szkolenie, ale chciałbym na początku sam sobie jakoś poradzić, tracąc być może więcej czasu i pieniędzy, ale mając jednocześnie frajdę z każdego zarobionego grosza. Idąc dalej, jak długo siedzieć na Tatooine zanim zapuszczę się na inne planety bez ryzyka "sudden death"?
Kolejne pytanie tyczy się zmiany, która zaszła chyba w SWG od czasu mojej ostatniej bytności. Zauważyłem, że zarówno przy HAM-ie mojej postaci jak i moba, gracza itd., jest ikonka odpowiedniego koloru z cyfrą w środku. Domyślam się, że chodzi o poziom danej postaci tylko nie wiem jak jest on naliczany. Mój Wookie ma teraz 3 i jestem ciekawy kiedy awansuje na lvl4. Jeśli się mylę z tymi lvl-ami to proszę o wyprostowanie
.
Pamiętam, że swego czasu sporo nerwów przysporzyła mi identyfikacja np. broni. Przeglądając bazar trafiałem na broń w przystępnej cenie, dużo lepszą od mojej, kupowałem ją i się okazywało, że nie mogę jej jeszcze dłuuuugo używać. Wiem, że np. marksman wraz z awansem w drzewku otrzymuje możliwość używania kolejnych typów broni, tylko mój problem polegał na tym, że typ broni, którą kupowałem nie był wymieniony w żadnym miejscu drzewka marksmana. Po czym poznać, że moja postać na 100% będzie mogła użyć broni, armora etc.?
Uff... chyba ostatnie pytanko w tej turze
... Skoro dostałem kasę na domek w polskim mieście to chciałbym się tam wybrać. Czy dla takiego nooba jak ja ma to teraz sens i czy w ogóle dam radę tam się dostać żywy?
PS. Dlaczego z terminala mogę wziąć max.2 misje? Czy tak jest zawsze, czy po prostu za niski poziom mam?
PS2. Jakie kroki należy przedsięwziąć żeby zacząć zyskiwać faction u rebeliantów (questy, pranie konkretnych mobów?)
Z góry dziękuję za pomoc