Mastyl:
Nie powiem narazie jestem slabym gornikiem
U mnie jest zaleznosc liniowa
tzn 10 rudy = 10 sztabek
Czyli mowisz ze jak sie ma wyzszy minnig
to z 10 rudy ma sie wiecej niz 10 sztabek?
U mnie to wyglada tak:
Na czepiec potrzeba 10 sztabek, 10 sztabek ma sie z 10 rudy (nie wiem w czym mierzone)
1 rudy wazy 20, a czasami 10 (waza roznie)
czyli potrzebuje 10x20 =200 kg(lub optymistycznie 100) <tyle wazy ruda
Jak wykopie 400 rudy to wazy okolo 7000kg
ale juz mi wytlumaczyli ludzie ze jest bug, ze mozna nosic w plecaku ile sie chce
(w powietrzu) wiec waga rudy juz mi nie przeszkadza.
po przetopieniu na sztabki waga drastycznie spada: z 7000 za 400 rudy, zmienia sie na okolo 150 za 400 sztabek
ale tutaj pojawia sie cos ciekawego
(taki malo istotny bug)
jak kuje czepce z zelaza to okazuje sie ze jeden czepiec jest ciezszy niz 10 sztabek
czyli przekuwajac sztabki na czepce moje obciazenie wzrasta
- no ale to juz nie jest takie wazne
Ps zauwazylem jeszcze jeden ciekawy bug (nie wiem czy tak jest zawsze, czy tylko mi to sie zdarza)
Jak jestem w jaskini (np w kopalni w Minoc, albo w tunelach na polnoc od Brit) to jestem niesmiertelny - jak ktos mnie atakuje nie to nie zabiera mi zadnych obrazen
Gdy wychodze na powierzchnie to dostaje normalne obrazenia...
Ps2. Dzisiaj podczas gry zglosilem bug i po minucie pojawil sie GM i mi pomogl. Bylem w szoku. Na CL czekalem na GM 30 min i sie nie zjawil. Slyszalem opowiesci o ludziach co godzinami czekali. A tutaj bylem bardzo mile zaskoczony. GM w mik rozwiazal moj problem.
http://republika.pl/migalart<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Migalart dnia 2002-01-24 16:40 ]</font>